ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Παπαγεωργίου: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στα Δερβενοχώρια

Μάριος Παπαγεωργίου: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στα Δερβενοχώρια
Πώς συνεχίζονται οι έρευνες
Eurokinissi

Μάριος Παπαγεωργίου: Συνεχίζονται 10 χρόνια μετά την δολοφονία του οι έρευνες για τη σορό του

Σε εξέλιξη είναι 10 χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου το θρίλερ της ανεύρεσης της σορού του. Ένα μακάβριο εύρημα που εντοπίστηκε πρόσφατα σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια αναμένεται να ρίξει «φως» στο συγκεκριμένο μυστήριο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Espresso, το κρανίο και τα οστά που βρέθηκαν προσφάτως σε μία σπηλιά στα Δερβενοχώρια, ίσως να σημάνουν το τέλος της αναζήτησης της σορού του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, περιοχή που είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι εκεί οι απαγωγείς «έσβησαν» τα ίχνη της δολοφονίας του 26χρονου, θάβοντας ή καίγοντας τη σορό του.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας. Τα οστά βρέθηκαν σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, ενώ λίγο πιο δίπλα εντοπίστηκε και μία χειροβομβίδα.

Τα μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας ειδοποίησαν άμεσα την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, που κινητοποίησε την Πυροσβεστική.

Στην επιχείρηση, που στήθηκε, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ ενώ στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του Στρατού οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ήταν επικίνδυνη η μεταφορά της χειροβομβίδας από τον χώρο που βρέθηκε για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση του σπηλαιοβάραθρου.

Τι βρέθηκε στην σπηλιά και πως συνεχίζονται οι έρευνες

Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και κόκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ η Αστυνομία θα αναζητήσει σε ποιον ανήκουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso, το εύρημα αναπτέρωσε τις ελπίδες της οικογένειας του Μάριου για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη που ζουν την τελευταία 10ετία, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί το πτώμα του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν ένας 72χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί , χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία, αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Πήρε προθεσμία ο 28χρονος - Πότε απολογείται

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε 36χρονος που κατηγορούνταν για κακοποίηση γάτας

Τραγωδία στην Άρτα: 49χρονος πέθανε ξαφνικά μπροστά στους φίλους του