ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: «Η 22χρονη μίλησε αργότερα γιατί την απειλούσε ο πατέρας»

Πετράλωνα: «Η 22χρονη μίλησε αργότερα γιατί την απειλούσε ο πατέρας»
pixabay

Πετράλωνα: Απαντήσεις έδωσε ο συγγραφέας που υποστηρίζει την κατηγορία των παιδιών εναντίον του πατέρα τους για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις στα τρία αδέρφια. «Η 22χρονη δεν μιλούσε γιατί την απειλούσε ο πατέρας της».

Απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο πατέρας της υπόθεσης των Πετραλώνων που κατηγορείται ότι βίαζε και κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά, έδωσε ο συγγραφέας που φέρεται να έχει βοηθήσει τα παιδιά να προβούν στις καταγγελίες.

«Την πλευρά του πατέρα εμείς δυστυχώς την ακούμε χρόνια. Παίρνω αφορμή και θέλω να τακτοποιήσω πράγματα. Κατ' αρχάς και τα τρία παιδιά βρέθηκαν εξαρχής μαζί μου. Είναι λάθος να εστιάζουμε στο αγόρι. Όταν πηγαίνουμε και καταθέτουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ξεκινά να μιλά το αγόρι, μιλά για πράγματα που -από την κινησιολογία των άλλων αδερφών - ήταν προφανή.

Είναι παιδιά που είχαν σεξουαλιικά υπονοούμενα στο λόγο τους. Το μικρό κορίτσι ήταν 5 χρονών, το αγόρι 10 χρονών. Όταν ξεκινά να μιλά το αγόρι, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Είχαμε το υπόβαθρο όπως το περιέγραφε με απόλυτη φυσικότητα η μητέρα. Αυτά που σε εμάς έλεγε η μητέρα ποτέ δεν τα είπε στις αρχές.

Στις αρχές του 2017 ο γιος αναφέρεται δειλά - δειλά αρχικά στο ποιος τους είχε μάθει σ' αυτή τη συμπεριφορά. Οδηγούμαστε μετά από πίεση στη μητέρα σε μια πρόταση για τα ασφαλιστικά μέτρα. Απευθύνθηκα κατ' επανάληψη και εξαρχής στις Αρχές. Στο Άγιο Ορος κατέφυγε για να σωθεί από τις καθημερινές απειλές της μητέρας.

Η μητέρα όταν κατέφυγε στα ασφαλιστικά μέτρα, κατέφυγε με το κείμενο που είχαμε φτιάξει με το παιδί. Όσα μας έλεγε για τις συνθήκες στο σπίτι της, γυρνούσαν γυμνοί, ο πατέρας φωτογράφιζε τα παιδιά γυμνά. Δεν τα ανέφερε ποτέ στις αρχές. Μην ψάχνουμε γιατί λοιπόν αργεί η υπόθεση».

Μιλώντας στο MEGA, ο συγγραφέας ανέφερε: «Δεν υπάρχει καμία περιουσία. Η γιαγιά της οικογένειας πέθανε το 2011. Από τότε φώναζε να μην επιτρέπει στον άντρα να παίρνει τα παιδιά. Η γυναίκα εκείνη προφανώς έβλεπε, διαμαρτυρόταν».

Σχετικά με την αμφισβήτηση των καταγγελιών των παιδιών, ανέφερε: «Ο δικηγόρος του πατέρα, δείξατε και μια ηχογραφημένη μου συνέντευξη. Δόξα τω θεώ, υπήρξαν και πραγματογνώμονες. Αναφέρομαι στην πραγματογνωμοσύνη του 2021, που λέει πως τα παιδιά λένε αλήθεια».

Αφήνοντας αιχμές κατά της μητέρας ανέφερε: «Η μητέρα ζήτησε τα παιδιά να εξεταστούν στη δική μου οικία γιατί ήθελε να αποφύγει την άθλια κατάσταση που υπήρχε. Τη μικρή την είχε ερμηνεύσει η μητέρα τι να πει. Στη δικογραφία που θα πάρετε θα δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονταν τα παιδιά».

Τέλος, σημείωσε: «Είναι εντελώς ψευδές ότι δεν έχει καταγγείλει και η μικρή κόρη. Η 22χρονη μίλησε πολύ αργότερα γιατί απειλούνταν από τον πατέρα».

Δικηγόρος πατέρα: «Έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι»

Μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της ιστορίας των Πετραλώνων καταθέτει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του 50χρονου πατέρα, Νεκτάριος Ψύλλος, που κατηγορείται για τον βιασμό του ανήλικου γιου και της κόρης του.

Ο κ. Ψύλλος περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του αναφέρει ότι είναι τραγική. «Θεωρεί ότι και το δικαστήριο που θα κερδίσει, δεν θα του έχει απομείνει τίποτα. Τα έχει χάσει όλα! Έχει πάθει τεράστια ζημιά, ηθική, οικονομική, κοινωνική και δεν μπορεί να προσμένει τίποτα», αναφέρει ο κ. Ψύλλος.

Και προσθέτει: «ο 50χρονος δηλώνει αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι τόσο αυτός όσο και άλλα 17 άτομα που προσπαθούν κάποιοι να εμπλέξουν σε αυτήν την υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Αυτό κάτι δείχνει».

Αμφιβολίες εκφράζει η παιδοψυχολόγος που εξέτασε τα αδέρφια

Αμφιβολίες εκφράζει η παιδοψυχολόγος που εξέτασε τα αδέρφια από τα Πετράλωνα για το κατά πόσο τα λεγόμενά τους είναι αληθή.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017, μετά τις καταγγελίες, όμως στην πορεία «πάγωσε». Ο λόγος που συνέβη αυτό φαίνεται πως είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πραγματογνωμοσύνες. Η πραγματογνωμοσύνη από ψυχολόγο που εξέτασε τον 17χρονο και τη μικρότερη αδερφή του, 11 ετών, έδειξε ότι υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις στα λεγόμενα των παιδιών.


Για την 11χρονη συγκεκριμένα, που φέρεται να έχει επίσης υποφέρει, η ψυχολόγος καταλήγει ότι είναι αμφίβολο αν τα όσα έχει εξιστορήσει είναι αληθή, καθώς υπάρχουν πολλές αποκλίσεις ανάμεσα σε αυτά που έχει πει στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής και την ίδια. Έχει αναφέρει άλλα άτομα και άλλες τοποθεσίες.

Η ψυχολόγος, η οποία ορίστηκε από την ανακρίτρια, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους δεν εμφάνισε αισθήματα φόβου, θυμού, ντροπής, ενοχών, κατάθλιψης και απελπισίας. Συμπεραίνει, λοιπόν, ότι ενδεχομένως άλλοι λόγοι την ώθησαν στο να κάνει αυτή την καταγγελία.

Παρομοίως και για τον 17χρονο, η ψυχολόγος βγάζει το συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να μην ευσταθούν οι ισχυρισμοί του για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς ένα κακοποιημένο παιδί διστάζει να μιλήσει για τα όσα βίωσε σε αντίθεση με εκείνον που με ευκολία περιέγραψε την κακοποίησή του.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι ισχυρισμοί του έχουν έντονο το στοιχείο της υπερβολής και φαντάζουν παράλογοι και αβάσιμοι. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δεν εμφάνισε αισθήματα φόβου, κατάθλιψης και απελπισίας. Καταλήγει, δε, ότι και ο 17χρονος ενδέχεται να μην έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά αλλά να προέβη στην καταγγελία για να κρύψει άλλα πράγματα.

Με τις νέες μηνύσεις και καταγγελίες έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, ενώ τις επόμενες ημέρες εκδικάζονται δύο υποθέσεις, που αφορούν τις μηνύσεις του πατέρα κατά της μητέρας και κατά του συγγραφέα με τον οποίο μένει το αγόρι.

Σχετικές ειδήσεις