ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ο χάρτης των κινητοποιήσεων για το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: Ο χάρτης των κινητοποιήσεων για το Πολυτεχνείο
Eurokinissi

Κορυφώνονται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου - Τρεις συγκεντρώσεις, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, οι κυκλοφορικές παρεμβάσεις

Με τις καθιερωμένες πορείες κορυφώνονται το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων βρίσκεται η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου από νωρίς πραγματοποιούνται καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ενώ φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και απλοί πολίτες προσέρχονται στο σημείο εναποθέτοντας ένα λουλούδι.

Από την Πολυτεχνική και την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ θα ξεκινήσουν οι πορείες προς το αμερικανικό προξενείο, στην οδό Τσιμισκή. Τρεις είναι οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις: για τις 5 το απόγευμα απευθύνουν κάλεσμα φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου κ.ά. Την ίδια ώρα, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΣΑ-Π.Σ. και της νεολαίας του, ενώ μία ώρα αργότερα (6 μ.μ.) θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στην οποία καλούν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), το ΠΑΜΕ, όπως επίσης φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή των μέτρων τάξης και ασφάλειας. Αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ drones θα «σηκωθούν», δίνοντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο (επί της Μοναστηρίου). Επίσης, αναμένεται να επιστρατευτεί η «Αύρα», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας. Δύο εισαγγελείς θα επιβλέπουν την εφαρμογή των μέτρων, ένας από το κέντρο της πόλης κι ο άλλος από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Λόγω των κινητοποιήσεων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από τις 2.30μμ, σταδιακά κι ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα ισχύσουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (με διακοπές και εκτροπές) θα υπάρξουν στους εξής δρόμους: Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί.

Ήδη από χθες απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στους δρόμους γύρω από τα Πανεπιστήμια, μέτρο το οποίο ισχύει από τις 6 το πρωί και σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Γερανός της Τροχαίας βρίσκεται στην οδό Εγνατία και απομακρύνει τα οχήματα που δεν μετακινήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων.

Απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων

Στο μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης απομάκρυνε τους κάδους απορριμμάτων από την περιοχή του ιστορικού κέντρου, απευθύνοντας έκκληση προς τους κατοίκους, αλλά και τους επαγγελματίες και καταστηματάρχες να μην βγάζουν απορρίμματα έως αύριο το πρωί (Παρασκευή), οπότε θα επανατοποθετηθούν.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης:

Αγνώριστος ο Sin Boy: H νέα του εικόνα με τα ράστα

Κορυφώνεται απόψε η φθινοπωρινή βροχή των διαττόντων Λεοντιδών

Λάρισα: Άνοιξε η Αθηνών-Λαμίας 12 ώρες μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου