ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω δει να πετούν μικρά παιδιά από τις σκάλες»

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω δει να πετούν μικρά παιδιά από τις σκάλες»
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου.
kivotostoukosmou

Συνεχίζονται οι συγκλονιστικές καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά, ξυλοδαρμούς αλλά και για σεξουαλική κακοποίηση στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ακόμα μια συγκλονιστική μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Αυτή τη φορά τη σιωπή της έσπασε μια 19χρονη κοπέλα, η οποία φιλοξενούνταν στη δομή του Κολωνού, και περιγράφει στην τηλεόραση του MEGA τα βασανιστήρια που έζησε η ίδια και άλλα παιδιά.

Η 19χρονη ανατριχιάζει με όσα λέει καθώς περιγράφει τιμωρίες, οι οποίες περιελάμβαναν ολοήμερη στέρηση φαγητού και απομόνωση όπως συμβαίνει στις φυλακές. Ακόμα, παιδάκια 5 ετών ξυλοκοπούνταν από υπαλλήλους της δομής της Κιβωτού του Κόσμου.

«Αυτό που βιώσαμε εκεί πέρα ήταν σαν φυλακή» ισχυρίζεται η κοπέλα. «Κάναμε πράγματα που δεν θέλαμε και όταν τους λέγαμε όχι μας έβαζαν τιμωρία. Στην τιμωρία αυτή μας έλεγαν ότι “μια μέρα δεν θα φας”», ανέφερε η κοπέλα.

«Μερικά παιδιά που ήταν πιο άτακτα τα χτυπούσαν, τα έπιαναν από το αυτί και τα πετούσαν από τις σκάλες», πρόσθεσε.

«Εάν ένα παιδάκι δεν θέλει να κάνει μια δραστηριότητα, την οποία θέλει η Κιβωτός, τον απειλούσαν ότι θα διώξουν τους γονείς του από τη δομή. Αυτά τα έλεγαν κάποιοι παιδαγωγοί», ανέφερε.

«Εγώ από την Κιβωτό έφυγα γιατί δεν μπορούσα να βιώνω άλλο αυτό το πράγμα. Έβλεπα κάποια παιδιά να βασανίζονται και πονούσε και η δική μου η καρδιά που τα έβλεπα έτσι. Εγώ με το που έφυγα από εκεί άνοιξε η καρδιά μου. Έλεγα ότι έφυγα από μια φυλακή, γιατί για εμένα ήταν σαν φυλακή εκεί μέσα», κατέληξε η νεαρή.

Κιβωτός του Κόσμου: Τι αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης του 19χρονου

Νωρίτερα σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε ο 17χρονος , φίλος του 19χρονου που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό κακοποίησης που φέρεται να έλαβε χώρα σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 17χρονος, ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε την επόμενη μέρα του περιστατικού να του δώσει χρήματα προκειμένου να μην αναφέρει τίποτα για τα όσα είδε.

Χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο OPEN: «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Τα τέσσερα πρόσωπα που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τέσσερα πρόσωπα εντός της οργάνωσης. Το ένα είναι στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» και είναι το άτομο εις βάρος του οποίου έγινε η πρώτη καταγγελία από 19χρονο σήμερα νεαρό για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα άλλα τρία πρόσωπα είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό»: Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Σημειώνεται πως αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, ενώ και οι τρεις φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πρώτου στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου» που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Πρόκειται για άτομα με συγκεκριμένο ρόλο στην δομή της Κιβωτού, που απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του στελέχους και διαχειρίζονταν συχνά «δύσκολες» καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις