ΕΛΛΑΔΑ

Κίνηση: Οπλιστείτε με υπομονή! Χάος στον Κηφισό, μποτιλιάρισμα στην παραλιακή, καθυστερήσεις παντού

Κίνηση: Οπλιστείτε με υπομονή! Χάος στον Κηφισό, μποτιλιάρισμα στην παραλιακή, καθυστερήσεις παντού

Απόγευμα για γερά νεύρα της Παρασκευής (16/12) - Μποτιλιαρισμένοι οι δρόμοι σε όλο το Λεκανοπέδιο - Στο «κόκκινο» Κηφισός και παραλιακή.

Είναι γνωστό πως οι μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είναι πιο δύσκολες για την κίνηση στην Αθήνα. Μάλλον, όχι απλά δύσκολες, απελπιστικές!

Οι κεντρικές λεωφόροι θυμίζουν τεράστια... πάρκινγκ, με το μποτιλιάρισμα να διατηρείται από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.

Το γεγονός ότι δεν έχουν τελειώσει τα σχολεία και πολλοί μετακινούν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες, συν το ότι πολλοί έχουν πάρει το δώρο και έχουν βγει για ψώνια, συν οι χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται για να απολαύσουν τη γιορτινή πρωτεύουσα, όλα μαζί συνηγορούν στην τραγική κατάσταση με την κίνηση στην Αττική. Αν μάλιστα προκληθεί και κάποιο τροχαίο, καταλαβαίνετε τι γίνεται...

Ας πάρουμε όμως τις κεντρικές λεωφόρους μία προς μία, ξεκινώντας από τον Κηφισό, ο οποίος πραγματικά δεν ξεμπλοκάρει ποτέ. Ποτέ όμως! Η κίνηση το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινάει από το ύψος της Κηφισιάς και μέχρι το Περιστέρι τα οχήματα πηγαίνουν σημειωτόν. Από εκεί μέχρι του Ρέντη ξεκινούν κάπως να «τσουλάνε», όμως για πολύ λίγο, μιας και ένα τροχαίο με μοτοσικλέτα που σημειώθηκε στο ύψος του ΣΕΦ έχει δημιουργήσει αδιανόητο μποτιλιάρισμα μέχρι την παραλιακή και συγκεκριμένα μέχρι τη διχάλα που φεύγει δεξιά για Ποσειδώνος και αριστερά για Συγγρού.

Καλύτερη εικόνα στην άνοδο, αλλά και εκεί επικρατούν πολύ χαμηλές ταχύτητες από το ύψος της Νίκαιας μέχρι τη Φιλαδέλφεια.

Σοβαρά προβλήματα επίσης και στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Ελληνικού, στο ρεύμα προς Αθήνα, επίσης λόγω τροχαίου, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Βουλιαγμένης στο ίδιο ύψος.

Υπομονή απαιτεί και η Κηφισίας, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται από το Υγεία μέχρι τα Σίδερα Χαλανδρίου και από την Πανόρμου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Ζόρια για τους οδηγούς και σε Κατεχάκη και Μεσογείων.

Όσο για τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα... καλύτερα μην πάρετε αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει ούτε χώρος για παρκάρισμα, ούτε καν χώρος για να κινηθείτε. Ο κόσμος που είναι στην πλατεία και στην Ερμού είναι πάρα πολύς και καλό θα ήταν να αφήσετε τα οχήματά σας και να κινηθείτε με τα Μέσα Μεταφοράς. Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Καλλιρόης, ακόμα και Συγγρού καταγράφουν καθυστερήσεις.

Ανάλογη κατάσταση και στον Πειραιά, με τους δρόμους γύρω από το λιμάνι να ειναι φρακαρισμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Σχετικές ειδήσεις