ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή:Παρουσία ψυχολόγων είδε το παιδί-Στον ανακριτή ο πατέρας της

Εύα Καϊλή:Παρουσία ψυχολόγων είδε το παιδί-Στον ανακριτή ο πατέρας της
Η κόρη της Εύας Καϊλή στις φυλακές Χάρεν
Glomex

Σε ειδικό χώρο στις φυλακές είδε την δύο ετών κόρη της η Εύα Καϊλή μετά από έναν μήνα. Στο μεταξύ, στις 11 Ιανουαρίου, ο πατέρας της Εύας Καϊλή και η σύζυγός του θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή.

Για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της κατάφερε, σήμερα, η Εύα Καϊλή να δει την δύο ετών κόρη της στις φυλακές Χάρεν, όπου κρατείται. Το παιδί πήγε ο πατέρας της Ευρωβουλευτού και παρέμειναν εκεί για 3 ώρες.

Η Καϊλή συνάντησε το παιδί της παρουσία δύο ψυχολόγων και μιας κοινωνικής λειτουργού σε ειδικό χώρο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, οι βελγικές Αρχές χρησιμοποίησαν το παιδί ως «μοχλό πίεσης» προκειμένου να ομολογήσει η Εύα Καϊλή.

Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως «μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι». Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι είχε ζητήσει κι άλλες φορές να δει το παιδί της.

Στο μεταξύ, στις 11 Ιανουαρίου, ο πατέρας της Εύας Καϊλή και η σύζυγός του θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για το σκάνδαλο του Qatar Gate. Πηγές αναφέρουν ότι ίσως να έχει να κάνει με τη βαλίτσα με τα χρήματα, με την οποία είχε συλληφθεί ο πατέρας της σε γνωστό ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι η ανάκρισή του θα γίνει λίγες μέρες πριν την ακρόαση της Εύας Καϊλή για το νέο αίτημά της για αποφυλάκιση. Η ακρόαση της Καϊλή θα γίνει στις 20 ή στις 23 Ιανουαρίου και θα είναι η τελευταία από το κύκλωμα του Παντσέρι που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Κομβικός είναι ο ρόλος του συντρόφου της Ευρωβουλευτού Φραντσέσκο Τζόρτζι. Σύμφωνα με ερευνητή της De Standaard, o Τζόρτζι προσπάθησε να γίνει ο συντονιστής των Σοσιαλδημοκρατών για τα ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ακόμα και μέσα στο κόμμα υπήρχαν άτομα που δεν τον εμπιστεύονταν λόγω των παράξενων προσεγγίσεών του σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ερευνητής αποκαλύπτει ότι για κάθε ψήφισμα που περνούσε με την επιρροή τους ανταμείβονταν με 50.000 ευρώ από το Μαρόκο. Πηγές αναφέρουν ότι υπήρχε ένα είδος «κυκλώματος» του οποίου μέρος ήταν ο Τζόρτζι αλλά και η Εύα Καϊλή. Επομένως, προκύπτει το ερώτημα «Πώς γίνεται η Καϊλή να μην γνώριζε τίποτα;».

Στο επίκεντρο ο Αντόνιο Παντσέρι

Ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος του Qatar Gate βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών των βελγικών Αρχών, ενώ επικρατεί οργή στις συνδικαλιστικές ομάδες της Ιταλίας, οι οποίες αναφέρουν ότι έχει αμαυρώσει την εικόνα του συνδικαλισμού στην Ιταλία, με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από την άλλη, το κεντρικό άρθρο της «Le Soir», που διεξάγει έρευνα για το Qatar Gate αναφέρεται στην Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον Τύπο για πιθανή ανάμειξη στο σκάνδαλο, όμως δεν περιλαμβάνεται στους ευρωβουλευτές εκείνους για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση ασυλίας.

Στο νέο δημοσίευμα γίνεται λόγος στις στενές σχέσεις της Αρενά με τον Αντόνιο Παντσέρι αλλά και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από την Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής τηλεφώνησε σε κατάσταση πανικού στην Αρενά, όταν συνελήφθη ο σύντροφός της Τζιόρτζι, με την Βελγίδα να προσπαθεί να την καθησυχάσει.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως Αρενά - Παντσέρι έχουν συνομιλήσει μέσω τηλεφώνου τουλάχιστον 350 φορές, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλύσεων των τηλεφώνων όσων ελέγχονται για το σκάνδαλο.

Σχετικές ειδήσεις