ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Συνάντησε την κόρη της μετά από ένα μήνα - Δείτε εικόνες

Εύα Καϊλή: Συνάντησε την κόρη της μετά από ένα μήνα - Δείτε εικόνες
Εύα Καϊλή
Intime / φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, οι βελγικές Αρχές χρησιμοποίησαν το παιδί ως «μοχλό πίεσης» για να ομολογήσει η Εύα Καϊλή.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα, η Εύα Καϊλή συνάντησε τη δύο ετών κόρη της, την οποία θα κρατήσει για τρεις ώρες, στις φυλακές Χάρεν. Στις 17:20 ώρα Ελλάδας ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλής, πέρασε το κατώφλι της φυλακής συνοδεύοντας την εγγονή του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, το επισκεπτήριο θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Με αφορμή τη συνάντηση της ευρωβουλευτού με την κόρη της, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι σκοπίμως απομακρύνθηκε από το παιδί της προκειμένου να ομολογήσει, σαν «μοχλό πίεσης».

Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως «μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι». Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι είχε ζητήσει κι άλλες φορές να δει το παιδί της.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες στο επίκεντρο είναι ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος του Qatar Gate.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικρατεί οργή στις συνδικαλιστικές ομάδες της Ιταλίας, καθώς ο Παντσέρι, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από τον συνδικαλισμό.

Στον ιταλικό Τύπο αναφέρουν ότι έχει αμαυρώσει την εικόνα του συνδικαλισμού στην Ιταλία, με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από την άλλη, το κεντρικό άρθρο της «Le Soir», που διεξάγει έρευνα για το Qatar Gate αναφέρεται στην Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον Τύπο για πιθανή ανάμειξη στο σκάνδαλο, όμως δεν περιλαμβάνεται στους ευρωβουλευτές εκείνους για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση ασυλίας.

Στο νέο δημοσίευμα γίνεται λόγος στις στενές σχέσεις της Αρενά με τον Αντόνιο Παντσέρι αλλά και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από την Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής τηλεφώνησε σε κατάσταση πανικού στην Αρενά, όταν συνελήφθη ο σύντροφός της Τζιόρτζι, με την Βελγίδα να προσπαθεί να την καθησυχάσει.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως Αρενά - Παντσέρι έχουν συνομιλήσει μέσω τηλεφώνου τουλάχιστον 350 φορές, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλύσεων των τηλεφώνων όσων ελέγχονται για το σκάνδαλο.

Σχετικές ειδήσεις