ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Καμία απαγόρευση για το παιδί - Δύσκολη η αποφυλάκιση

Εύα Καϊλή: Καμία απαγόρευση για το παιδί - Δύσκολη η αποφυλάκιση
INTIME

Εύα Καϊλή: Οι κλήσεις στην Αρενά και οι πιθανότητες αποφυλάκισης της 

Στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο συνεχίζει να βρίσκεται προφυλακιστέα η πρώην ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, κατηγορούμενη για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate, που έχει φέρει μεγάλες αναταραχές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Mega, η Εύα Καϊλή ζητά από τις Βελγικές Αρχές να βλέπει το παιδί της, κάτι που δεν της έχει απαγορευτεί ποτέ, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές του Βελγίου, η πρώην ευρωβουλευτής μπορεί να βλέπει το παιδί της όποτε το επιθυμεί, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στη φυλακή, όπως όλες οι μητέρες που κρατούνται.

Παράλληλα κάθε κρατούμενη μητέρα, μπορεί να ζητήσει να κρατήσει μαζί της το παιδί της μέσα στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έχει ήδη δει το παιδί της, την ίδια στιγμή που η υπεράσπισή της συνεχίζει τον αγώνα για να αφεθεί ελεύθερη.

Πάντως, οι πιθανότητες μιας ενδεχόμενης αποφυλάκισής της είναι ελάχιστες, με τους δικηγόρους της Ελληνίδας ευρωβουλευτού να τηρούν επιφυλακτική στάση.

Το περιβάλλον της Καϊλή κάνει λόγο για πλεκτάνη μεγάλων συμφερόντων σε βάρος και στην πλάτη της, με τα έγγραφα που συνδέουν το όνομά της με καταθέσεις στον Παναμά να βρίσκονται ακόμα υπό έρευνα.

Το κεντρικό άρθρο της «Le Soir», που διεξάγει έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο του Qatar Gate αναφέρεται στην Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, η οποία έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον Τύπο για πιθανή ανάμειξη στο σκάνδαλο, όμως δεν περιλαμβάνεται στους ευρωβουλευτές εκείνους για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση ασυλίας.

Στο νέο δημοσίευμα γίνεται λόγος στις στενές σχέσεις της Αρενά με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι αλλά και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από την Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής τηλεφώνησε σε κατάσταση πανικού στην Αρενά όταν συνελήφθη ο σύντροφός της Τζιόρτζι, με την Βελγίδα να προσπαθεί να την καθησυχάσει.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως Αρενά - Παντσέρι έχουν συνομιλήσει μέσω τηλεφώνου τουλάχιστον 350 φορές, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλύσεων των τηλεφώνων όσων ελέγχονται για το σκάνδαλο.

Διαβάστε επίσης:

Καϊλή: Την Παρασκευή η πρώτη επίσκεψη της κόρης της στις φυλακές

Δημητρακόπουλος: Σκέφτηκα ότι ίσως πιέζουν την Εύα Καϊλή να ομολογήσει

Qatargate: «H Καϊλή μου τηλεφώνησε σε πανικό...» λέει ευρωβουλευτής