ΕΛΛΑΔΑ

Θάνος Πλεύρης: «Πρέπει να αναπτύξουμε σύστημα γρήγορων διακομιδών»

Θάνος Πλεύρης: «Πρέπει να αναπτύξουμε σύστημα γρήγορων διακομιδών»
GLOMEX

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία με τις ελλείψεις σε ΜΕΘ Παίδων και την ανάγκη άμεσων διακομιδών

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε στο MEGA και μίλησε για τις ελλείψεις στις ΜΕΘ Παίδων, ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε στην Ελλάδα και πλέον αποτελεί μείζον θέμα.

Αναφορικά, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 55 κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων, εκ των οποίων οι 32 είναι στην Αττική και οι υπόλοιπες 23 στην Περιφέρεια. Οι 10 βρίσκονται στο Ιπποκράτειο, οι 6 στο ΠΑΓΝΗ και οι 7 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία ΜΕΘ Παίδων σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Θράκη.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας για την ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις για παράδειγμα πέντε κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων και να τις αυξήσεις σε 8 ή 10, και τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες».

Μάλιστα ο υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο δίκτυο γρήγορων διακομιδών.

Επιπλέον ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως τα νοσοκομεία που δέχονται πίεση στις εφημερίες θα έχουν βοήθεια από ιδιωτικές δομές. «Ωστόσο στα νοσοκομεία Παίδων είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν έχουμε άλλες δομές να ενισχύσουμε. Είναι συγκεκριμένες οι δομές».

Πλεύρης για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Εδώ και 50 χρόνια έχει λυθεί το πολιτειακό»

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τονίζοντας ότι αποτέλεσε ένα της κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.

«Εδώ και 50 χρόνια έχει λυθεί το πολιτειακό. Η στάση του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων. Ο Κωνσταντίνος αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο ίδιος έχει υπάρξει αξιωματικός, ολυμπιονίκης και βασιλιάς σε νόμιμο πολίτευμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.