ΕΛΛΑΔΑ

Κωπαΐδα: Αρουραίοι κατέστρεψαν πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργειών

Κωπαΐδα: Αρουραίοι κατέστρεψαν πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργειών
UNSPLASH

Αρουραίοι διέλυσαν τις καλλιέργειες στον κάμπο της Κωπαΐδας

Με μία πρωτοφανή καταστροφή έχουν έρθει αντιμέτωποι οι αγρότες στην Κωπαΐδα, βλέποντας τις καλλιέργειές τους να έχουν καταστραφεί από τρωκτικά.

Επέλαση σε πάνω από 100.000 στρέμματα έκαναν πολλοί αρουραίοι με αποτέλεσμα να καταστρέψουν τις αγροτικές καλλιέργειες ζωοτροφών, όπως τριφύλλι, σιτάρι και βρώμη. Έτσι οι αγρότες θα χρειαστεί να σπείρουν για δεύτερη φορά τα χωράφια τους και να υποστούν μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις λόγω των αυξημένων τιμών στα προϊόντα.

Ο πολλαπλασιασμός των αρουραίων και των τρωκτικών γενικότερα ήρθε μετά την ανομβρία που επικρατεί στην περιοχή από το καλοκαίρι με τους αγρότες να ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων αλλιώς θα υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το 70% των καλλιεργειών.

Ο αγρότης Γιάννης Βάγγος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 100 φωλιές αρουραίων μέσα σε ένα τετραγωνικό μέτρο. «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ», τόνισε. «Έχει να βρέξει πάνω από τρεις μήνες στη Βοιωτία, με αποτέλεσμα ένας κάμπος που δεν έχει υγρασία μέσα να έχει δισεκατομμύρια ποντίκια. Ο κάμπος της Κωπαΐδας είναι ένας εγκαταλελειμμένος κάμπος», είπε χαρακτηριστικά ο αγρότης.

«Ζητάμε από την πολιτεία να κάνουν μία έρευνα για το πως να καταπολεμηθούν ή πως να τα ραντίσουμε. Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών. Με φάρμακο καταπολεμούνται, αρκεί να πάρουμε έγκριση από το υπουργείο», ήταν η έκκλησή του κ. Βάγγου