ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για αλυσίδες στα διόδια Αφιδνών

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για αλυσίδες στα διόδια Αφιδνών
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κανένας δεν περνάει τα διόδια χωρίς αλυσίδες. Η χιονόπτωση στις Αφίδνες είναι ισχυρή αυτή την ώρα.

Εντατικούς ελέγχους κάνουν οι αστυνομικοί για αντιολισθητικές αλυσίδες στα διόδια Αφιδνών και άλλα σημεία, καθώς η χρήση τους κρίνεται απαραίτητη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Σε αρκετούς δρόμους είναι σταματημένα περιοπολικά, οχήματα της πυροσβεστικής και του στρατού για να παρέχουν βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί.

Στα διόδια Αφιδνών, όπου έχει ισχυρή χιονόπτωση, δεν περνάει κανένας χωρίς αλυσίδες. Μάλιστα, όσοι δεν έχουν κάνουν αναστροφή και γυρίζουν πίσω προς Αθήνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν φέρουν αλυσίδες στα οχήματά τους κινδυνεύουν με πρόστιμο 80 ευρώ.

Στο μεταξύ τα εκχιονιστικά ανοίγουν τους δρόμους καθώς σε πολλά σημεία το έχει «στρώσει».

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία, στην Αττική θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, εντός του αστικού ιστού. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Την ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι «1.000 αστυνομικοί και 200 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία στην Αττική. Υπάρχουν 34 σημεία ελέγχου».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «υπάρχει πλήρης συντονισμός με την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια».

Η τροχαία έχει ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις στου δρόμους, που είναι επικίνδυνοι λόγω του παγετού ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική για όλους τους οδηγούς σε όλο τον νομό.

Η Τροχαία Αττικής προχώρησε στην διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους του λεκανοπεδίου:

  1. στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό.
  2. στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό.
  3. στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.
  4. στην επαρχιακή οδό Τατοΐου - Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  5. στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας - Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.

Επιπρόσθετα, από τις 18:00΄του Σαββάτου (4/2) δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

-Καθ' όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

-Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, αναφέρεται πως για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 18:00 του Σαββάτου τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής.

Επίσης, από το Σάββατο δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Επιπλέον, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Σχετικές ειδήσεις