ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χωρίς ρεύμα στη Δροσιά

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χωρίς ρεύμα στη Δροσιά
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους και γειτονιές των βορείων προαστίων.

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται στη Δροσιά εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που πλήττει τη χώρα και έχει προκαλέσει προβλήματα στην Αττική.

Νωρίτερα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι από σήμερα Κυριακή και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για τη συντήρηση του Δικτύου στις περιοχές που θα πληγούν από την «Μπάρμπαρα».

Ωστόσο, η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους και γειτονιές των βορείων προαστίων του νομού.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός και οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες ημέρες.

Για τον λόγο αυτό αύριο θα είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία.

Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ για αλυσίδες στα διόδια Αφιδνών

Εντατικούς ελέγχους κάνουν οι αστυνομικοί για αντιολισθητικές αλυσίδες στα διόδια Αφιδνών και άλλα σημεία, καθώς η χρήση τους κρίνεται απαραίτητη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Σε αρκετούς δρόμους είναι σταματημένα περιοπολικά, οχήματα της πυροσβεστικής και του στρατού για να παρέχουν βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί.

Στα διόδια Αφιδνών, όπου έχει ισχυρή χιονόπτωση, δεν περνάει κανένας χωρίς αλυσίδες. Μάλιστα, όσοι δεν έχουν κάνουν αναστροφή και γυρίζουν πίσω προς Αθήνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν φέρουν αλυσίδες στα οχήματά τους κινδυνεύουν με πρόστιμο 80 ευρώ.

Στο μεταξύ τα εκχιονιστικά ανοίγουν τους δρόμους καθώς σε πολλά σημεία το έχει «στρώσει».