ΕΛΛΑΔΑ

Εκτροχιασμός τρένου έξω από τα Τέμπη - Αναφορές για τραυματίες και νεκρούς

Εκτροχιασμός τρένου έξω από τα Τέμπη - Αναφορές για τραυματίες και νεκρούς
In Time (αρχείου)

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν συγκρούστηκαν αμαξοστοιχίες στο ύψος της Λάρισας. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τραυματίες και νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο έξω από τα Τέμπη, υπήρξε σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η οποία αναχώρησε στις 19:22 από την πρωτεύουσα.

Το ατύχημα συνέβη πριν τα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός», και συγκεκριμένα κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν δύο νεκροί.

Στο σημείο έχουν μεταβεί 30 ασθενοφόρα ΕΚΑΒ, Αστυνομία, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτελούμενες από 40 Πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Δεκάδες οι τραυματίες - Φόβοι για νεκρούς

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Πυροσβεστική, το ατύχημα συνέβη όταν συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες, μία επιβατική και μία εμπορική, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Η φωτιά έχει περιοριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 50 ενώ οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα υπάρχουν αναφορές και για οχτώ άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για το τραγικό συμβάν.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Αρχηγός και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αρχηγός Κώστας Σκούμας και οι επιτελείς.

Στο σημείο της σύγκρουσης φθάνει και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ παράλληλα ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Στα Τέμπη με εντολή Τσίπρα ο Νίκος Παππάς

Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, όπου υπήρξε εκτροχιασμός και σύγκρουση αμαξοστοιχιών.

Περισσότερα σε λίγο...