ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας: Βολιδοσκοπήθηκα να αναλάβω τον κατηγορούμενο σταθμάρχη

Κούγιας: Βολιδοσκοπήθηκα να αναλάβω τον κατηγορούμενο σταθμάρχη

Μέχρι στιγμής έχει αναλάβει τις δύο οικογένειες από το Καστράκι που έχασαν τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους

Ως συνειδητή χαρακτήρισε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας την επιλογή να αναλάβει την υπεράσπιση των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο κύριος Κούγιας μιλώντας στη «Ελληνοφρένεια» και στα Παραπολιτικά 90,1, αποκάλυψε ότι βολιδοσκοπήθηκε και από την πλευρά του κατηγορούμενου σταθμάρχη να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Κούγια:

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Σας ακούω όταν έχω τη δυνατότητα. Άκουσα προηγουμένως «ότι θα έρθει ένας Κούγιας και θα πει αυτά που θα πει».

ΔΗΜ: Είστε σύμβολο, έχετε γίνει σύμβολο κ.Κούγια

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Θέλω να σας πω ότι ειλικρινά εκτιμώ πάρα πολύ αυτά που κάνετε και τον τρόπο που τα λέτε. Πράγματι θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει το όνομα μου με αυτή την παραβολή που κάνατε όμως θέλω να σας πω ειδικά σε αυτή την περίπτωση παρά το ότι βολιδοσκοπήθηκα για να υπερασπιστώ τον ήδη έναν κατηγορούμενο επέλεξα, και ήταν συνειδητή επιλογή μου, να υπερασπιστώ τα θύματα. Έχω αναλάβει τις δύο οικογένειες από το Καστράκι με τα δίδυμα κοριτσάκια και την ξαδέλφη τους, έχω όμως βολιδοσκοπηθεί να αναλάβω τουλάχιστον άλλους δέκα ανθρώπους.

ΔΗΜ: Σε αυτή την περίπτωση είστε δηλαδή με τα θύματα. Δεν σας κρύβω ότι διάβασα χθες ότι θα είστε με την άλλη πλευρά.

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Είναι αλήθεια ότι βολιδοσκοπήθηκα

ΔΗΜ: Από ποιον βολιδοσκοπηθήκατε από τον ίδιο ή από το περιβάλλον του; Μου κάνει εντύπωση ένας σταθμάρχης έχει να πληρώσει έναν Κούγια;

ΔΗΜ: Μπορεί να είναι η εταιρεία

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Όχι από την εταιρεία, από ένα πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να υπερασπιστώ τον οποιονδήποτε αρκεί να έχει υπεράσπιση. Δεν μ’ ενδιαφέρει να πληρωθώ μόνο θέλω όταν πάω σε ένα δικαστήριο να έχω και προσωπική και νομική αξιοπρέπεια. Βλέπετε πολλές φορές σε ορισμένες υποθέσεις που εξαρχής είναι κάποιοι καταδικασμένοι, ειδικά με αυτά τα λαϊκά δικαστήρια που γίνονται, και οι αποφάσεις είναι διαφορετικές γιατί είναι διαφορετικοί οι νόμοι και η επιστήμη. Εδώ όμως θέλω να σας πω ότι στην προκειμένη περίπτωση αν είχανε κάνει την τιμή να διαβάσετε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο μου πριν από λίγο επειδή και εμείς πληροφορηθήκαμε ότι διαχέεται αυτή η είδηση προς τα έξω, έκανα μια ανακοίνωση που τα λέει όλα και θέλω να σας πω ότι η εντολή που έχω λάβει ήδη από τις οικογένειες των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους, είναι αδέλφια οι οικογένειες...

ΔΗΜ: Είναι τραγικό για αυτή την οικογένεια, για όλες είναι αλλά για αυτή ...

Α.ΚΟΥΓΙΑΣ: Το τραγικό είναι αυτό που είπε η κυρία προηγουμένως ότι οι οικογένειες αυτές δεν θα κάνουν κηδείες. Είναι εξαϋλωμένα τα παιδιά. Θέλω να σας πω επίσης ότι αντί να κάνουν κηδείες οι άνθρωποι αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα θα ανεγείρουν μια εκκλησία. Θα φτιάξουν μια εκκλησία αντί για τάφους στην περιοχή που ζουν, στο Καστράκι.