ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Σπαρακτικές ιστορίες επιζώντων - «Μπήκα στο τρένο της κόλασης»

Τέμπη: Σπαρακτικές ιστορίες επιζώντων - «Μπήκα στο τρένο της κόλασης»
Debater.gr

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς που καταφέραμε να σωθούμε»

Aτελείωτες είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα φλεγόμενα βαγόνια, μετά το σφοδρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τουλάχιστον 57 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι και φοιτητές, με τους συγγενείς τους να βιώνουν έναν ζωντανό εφιάλτη.

Οι επιζώντες μιλώντας στο DEBATER, κάνουν λόγο για μία «σκοτεινή» εμπειρία, που άφησε τραύματα για μία ζωή.

Ο νεαρός επιβάτης Γιάννης Αντώνογλου, που κατάφερε να βγει ζωντανός από την πύρινη κόλαση στα Τέμπη, δήλωσε ότι:

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς που καταφέραμε να σωθούμε. Είχαμε δικό μας άτομο που δεν τα κατάφερε και όλο αυτό είναι επίπονο, δεν θέλω να συζητάω πλέον για αυτό. Πονάει η ψυχή μου… Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, αλλά δεν υπάρχει κουράγιο πλέον. Μόνο ότι υπάρχει ελπίδα μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα; Μπορώ να το πω; Δεν ξέρω…»

Μια άλλη επιβάτης που ήταν στο τρίτο βαγόνι εξομολογήθηκε ότι μπορεί να σώθηκε, αλλά δεν νιώθει τυχερή:

«Άτυχη είμαι και μόνο που μπήκα σε αυτό το «τρένο της κόλασης», πέθαναν συνεπιβάτες μου που ήμασταν στο ίδιο βαγόνι. Εγώ τώρα έμεινα πίσω, να έχω τύψεις, πόνο».

Παράλληλα, ανάμεσα στους πολίτες που κατάφεραν να σωθούν, υπάρχουν άνθρωποι που αναμένουν να επιβεβαιώσουν τα χειρότερα «σενάρια», όπως μία μητέρα η οποία βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση:

«Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση, δεν έχουμε νεότερα. Περιμένω τα χειρότερα δυστυχώς… Δεν ξέρω στην άλλη γραμμή του ακουστικού τι θα μου πουν. Δεν ξέρω τι θα μου δώσουν από το παιδί μου. Τι θα θάψω… Γιατί δεν έχω άλλη ελπίδα».

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Οι ανατριχιαστικές περιγραφές 18χρονου «ήρωα».

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, κατάφερε να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 10 άτομα, με τη βοήθεια κι άλλων επιβατών του μοιραίου τρένου, μετά τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων.

Ο 18χρονος «ήρωας» από την Ιεράπετρα, μιλώντας στο DEBATER, περιέγραψε την δική του εμπειρία από τη στιγμή της σύγκρουσης:

«Όταν προσέκρουσε το τρένο δεν κατάλαβα κάτι. Νόμιζα ότι φρέναρε! Άκουσα κραυγές και τσιρίδες, κατάλαβα ότι κάτι κακό έχει γίνει. Ήταν σαν ταινία όλο αυτό, έβγαλα τους ανθρώπους από το βαγόνι μου και έφυγα μαζί με άλλους προς το τρίτο βαγόνι. Απεγκλώβισα μαζί με αυτούς 10 άτομα τουλάχιστον».

Έπειτα πρόσθεσε ότι:

«Είδα τρία πτώματα στο τρίτο βαγόνι, δυο γυναίκες και έναν άντρα. Η μια κοπέλα είχε σπασμένο λαιμό, οι άλλοι δεν θυμάμαι. Είναι θολά τα πράγματα. Η φωτιά δεν είχε επεκταθεί ακόμη στο τρίτο βαγόνι. Ήρθε μετά από το δεύτερο στο τρίτο».

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, χαρακτήρισε το σιδηροδρομικό δυστύχημα «έγκλημα» και συμπλήρωσε λέγοντας:

«Ήταν ένα έγκλημα, όχι λάθος. Ήταν δολοφονία…Κάποιοι είχαν αφεθεί στην τύχη τους, τους έβγαλα με το ζόρι μέσα από τα βαγόνια. Αν πάρει η κυβέρνηση σωστά μέτρα, δεν θα ξανά συμβεί κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα αν δεν το πάθουμε, δεν θα μάθουμε.»

Πηγή: Debater.gr