Τέμπη: Το βαγόνι «τάφος» που προκάλεσε τους περισσότερους θανάτους

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απομάκρυνσης των βαγονιών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Τελειώνουν οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας.

Τέμπη: Το βαγόνι «τάφος» που προκάλεσε τους περισσότερους θανάτους
Glomex / ANT1
1'

Το απόγευμα της Κυριακής (5/3) ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των βαγονιών, με τελευταίο από αυτά που μετακινήθηκαν να είναι το βαγόνι – εστιατόριο. Ένα βαγόνι «τάφος» για τους περισσότερους νεκρούς του δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι πυροσβέστες λίγο πριν ανασυρθεί το μοιραίο βαγόνι του εστιατορίου έκαναν μια τελευταία αυτοψία, χωρίς να εντοπίσουν κάτι σημαντικό.

Πλέον, όλα τα βαγόνια έχουν μεταφερθεί σε έναν χώρο κοντά σε αυτόν του δυστυχήματος όπου θα συνεχιστεί ο έλεγχος από ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ.

Από εκεί και πέρα, στον τόπο της τραγωδίας έχουν αρχίσει να πηγαίνουν πλέον και συγγενείς των θυμάτων. Πολλοί είναι αυτοί που στέκονται για αρκετή ώρα, με βουβό πόνο, πριν αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο όπου σταμάτησε η ζωή για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας από συγγενείς των θυμάτων.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Οι έρευνες, ωστόσο, στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity 62 θα συνεχιστούν. Πλέον τα συνεργεία έχουν αναλάβει να απομακρύνουν από το σημείο οτιδήποτε θυμίζει την τραγωδία. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής. Σήμερα, αναμένεται στα Τέμπη να φτάσει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης όπου αναμένεται να συμμετάσχει σε σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα ταυτοποιημένα θύματα της τραγωδίας έφτασαν στα 55, ενώ υπάρχει μια σορός που δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά και μία οικογένεια που έχει δώσει DNA χωρίς να έχει ενημερωθεί για ταυτοποίηση με κάποια σορό. Οι περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων έχουν αναχωρήσει, πλέον, από τη Λάρισα και σταδιακά παραλαμβάνουν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή