ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Διευθύντρια έσωσε μαθήτρια που κινδύνεψε να πνιγεί με φαγητό

Κρήτη: Διευθύντρια έσωσε μαθήτρια που κινδύνεψε να πνιγεί με φαγητό
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Μία μαθήτρια δημοτικού παραλίγο να πνιγεί με το φαγητό της στην Κρήτη – Την έσωσε η διευθύντρια

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στο Δημοτικό Σχολείο Ελιάς στην Κρήτη, όταν μία μαθήτρια παραλίγο να πνιγεί με φαγητό. Η διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Μαράκη, η οποία ήταν και εκείνη που έσωσε το μικρό κορίτσι από βέβαιο πνιγμό, περιέγραψε πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ενημερώθηκε από συνάδελφο της, πως μια μικρή μαθήτρια πνιγόταν από ένα κομμάτι τοστ.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η διευθύντρια είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερη σκέψη. Καλέσαμε ασθενοφόρο από το πρώτο δευτερόλεπτο, με το που με ενημέρωσαν ότι πνίγεται το παιδί, η πρώτη κίνηση ήταν να ζητήσω από τη συνάδελφο μου να καλέσει το ασθενοφόρο γιατί κακά τα ψέματα δεν ξέραμε την έκβαση του περιστατικού».

Όπως τονίζει η διευθύντρια του σχολείου, από το εν λόγω περιστατικό αποδείχθηκε πως μέσα σε λίγα λεπτά η γνώση και η σωστή παροχή των πρώτων βοηθειών μπορούν να συμβάλλουν στη διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής.

«Είναι κάτι για το οποίο, πρέπει να εκπαιδευτούμε όλοι. Στο σχολείο μας διοργανώνουμε κάθε χρόνο ανάλογες δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Χανιά: Νεκρός 55χρονος οδηγός μηχανής - Συγκρούστηκε με φορτηγό

Κρήτη: Βίασαν 51χρονο σε συνέντευξη για εργασία μέσω αγγελίας

Κρήτη: Ηλικιωμένη έβαλε φωτιά στο σπίτι της για να «λυτρωθεί» από τα βάσανά της