ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Δρόμος περνά μέσα από προαύλιο σχολείου

Σχολείο, Βόλος
ΑΝΤ1/Glomex

Ο δρόμος περνά μέσα από το σχολικό προαύλιο και παρόλο που δεν λειτουργεί, απαγορευόταν για χρόνια να αξιοποιηθεί ο χώρος από το σχολείο.

Ως δρόμος είχε χαρακτηριστεί το σχολικό προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου στη Νέα Ιωνία Βόλου και το σχολείο δεν μπορούσε να κάνει καμία ενέργεια, προκειμένου να αξιοποιήσει τον χώρο.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο δρόμος περνά μέσα από το σχολικό προαύλιο και παρόλο που δεν λειτουργεί, απαγορευόταν για χρόνια να αξιοποιηθεί ο χώρος από το σχολείο.

Πρόκειται για παράδοξο που αποτυπώνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης στη Νέα Ιωνία Βόλου και αφορά σε χώρο του. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, Βάσσα Παρασκευά, ο δρόμος που βρίσκεται μέσα στο σχολείο αποχαρακτηρίστηκε μόλις τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την κυρία Παρασκευά, από το 2012 ήθελαν να αξιοποιήσουν το προαύλιο για κάποιες δραστηριότητες του σχολείου και όταν το έψαξαν ανακάλυψαν ότι ήταν χαρακτηρισμένος ως δρόμος.

Τελικά, η απόφαση βγήκε την Δευτέρα 20 Μαρτίου, σύμφωνα με την οποία αποχαρακτηρίστηκε ο δρόμος.