ΕΛΛΑΔΑ

Αργυρούπολη: Ο Γολγοθάς της 40χρονης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 46χρονο «νταή»

Αργυρούπολη: Ο Γολγοθάς της 40χρονης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 46χρονο «νταή»

Αργυρούπολη: Η γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, σώθηκε από θαύμα και 14 μήνες τώρα τραβάει τον δικό της Γολγοθά, καθηλωμένη και ανήμπορη από το χέρι του άνδρα που κάποτε υπήρξε σύντροφός της. 

Ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στον 46χρονο δάσκαλο πολεμικών τεχνών, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια την πρώην σύντροφό του στην Αργυρούπολη.

Η γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, σώθηκε από θαύμα, ενώ 14 μήνες τώρα τραβάει τον δικό της Γολγοθά, καθηλωμένη και ανήμπορη από το χέρι του άνδρα που κάποτε υπήρξε σύντροφός της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λουκάς Προυσανίδης εξηγεί ότι «Είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί, έχει τραύματα σαν από τροχαίο».

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 46χρονο επιβάλλοντάς του την μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον νόμο, 10ετή φυλάκιση, χωρίς αναστολή, ενώ ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή του για τον κατηγορούμενο, που ό,τι έκανε, το έκανε με πλήρη διαύγεια.

«Δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του. Χτυπάει ανελέητα. Ανελέητα. Δεν άφησε σημείο του σώματός της χωρίς να το χτυπήσει. Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο».

Για τους γονείς της 40χρονης τα 10 χρόνια δεν είναι αρκετά για να απαλύνουν τον πόνο για όσα βιώνει το παιδί τους.

«Τι καταδικάστηκε; Πολλά χρόνια έφαγε… Έχουμε ωραίο κράτος. Έχουμε δικαιοσύνη. Σωστά τα 10 χρόνια; Ζήτησε συγγνώμη. Και τι μ’ αυτό; Δε θα το ξανακάνει; Γιατί; Η πρώτη φορά ήταν που το έκανε; Τις άλλες γυναίκες του; Δεν έχει κάνει και λίγα», λέει η μητέρα της.

Ο δράστης στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών και αλκοόλ, όταν το θύμα του είπε ότι έχει προχωρήσει στη ζωή της και τότε τυφλώθηκε από τον θυμό.

«Μου έλεγε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό απ’ τη λαϊκή. Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω, την βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι. Φώναζα ‘Όλγα, Όλγα’. Δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια της και τα πόδια της, δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 και βγήκε τηλεφωνητής. Πήρα τότε αμέσως την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο».

Ωστόσο το δικαστήριο δεν έπεισαν οι ισχυρισμοί του, καθώς η κατάσταση της γυναίκας δείχνει την πρόθεσή του να την σκοτώσει.

«Είπε ότι της έδωσε μόνο δύο χαστούκια; Με δυο χαστούκια έπαθε αυτό που έπαθε; Είναι δυνατόν; Ούτε μιλάει, ούτε να εξυπηρετηθεί, ούτε τίποτα. Δεν μπορεί να περπατήσει. Καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται πράγματα, αλλά τι να το κάνω;», λέει η μητέρα της άτυχης γυναίκας.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, δράμα. Η Όλγα είναι σε άσχημη κατάσταση, δε μιλάει, δεν μπορεί να σηκωθεί. Μόνο ο θεός ξέρει πότε θα γίνει καλά», είπε ο πατέρας της.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό κανένα ελαφρυντικό, παρά μόνον της καλής διαγωγής του 47χρονου στη φυλακή, ενώ δε δέχτηκε ούτε τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση.