ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Την αποφυλάκισή της ζητάει η γυναίκα που έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον άντρα της

Λαμία: Την αποφυλάκισή της ζητάει η γυναίκα που έβαλε τον εραστή της να σκοτώσει τον άντρα της

Λαμία: Το άγριο έγκλημα έρχεται ξανά στο προσκήνιο με τους συγγενείς του θύματος να αναμένουν τις εξελίξεις ανάστατοι, με την ίδια να βρίσκεται στη φυλακή μετά την καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία 

Αίτημα αποφυλάκισης έκανε η «μαύρη χήρα» της Λαμίας, όπως την αποκαλούσε ο τύπος της εποχής, η οποία πριν από 11 χρόνια ήταν συνεργός στη δολοφονία του συζύγου της από τον εραστή της.

Η 42χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια για ηθική αυτουργία σύμφωνα με την συνήγορό της Άννα Μαρία Μπακάκου.

Το άγριο έγκλημα έρχεται ξανά στο προσκήνιο με τους συγγενείς του θύματος να αναμένουν τις εξελίξεις ανάστατοι, ενώ οι δικηγόροι των πρωταγωνιστών μίλησαν στο Mega.

To χρονικό του εγκλήματος

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2012. Η 42χρονη η οποία ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, εκείνο το βράδυ τον κάλεσε στα γενέθλιά της, στο σπίτι που άλλοτε έμεναν μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά τους. Ο 45χρονος ο οποίος ήπιε λίγο παραπάνω της ζήτησε να μείνει στο σπίτι εκείνο το βράδυ, ωστόσο αυτή η απόφαση θα του στοίχιζε τη ζωή.

Ο εραστής της γυναίκας μπήκε στο διαμέρισμα, ανέβηκε στον πρώτο όροφο και τον πυροβόλησε πισώπλατα στον καναπέ που κοιμόταν. Αμέσως μετά το παράνομο ζευγάρι έφτιαξε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε ληστεία. Γρήγορα όμως αναγκάστηκαν να ομολογήσουν τα πάντα.

«Ο εντολέας μου είχε ισχυριστεί και πράγματι τότε είχε αναφέρει στην απολογία του ότι η κυρία κατηγορούμενη με έπεισε να κάνω την πράξη αυτή, να σκοτώσει το θύμα», είπε ο δικηγόρος του δολοφόνου, Δημήτρης Κρούπης.

Αρχικά, η 42χρονη προσποιούταν την ανήξερη και σοκαρισμένη. Όταν όμως έπεσε σε αντιφάσεις αναγκάστηκε να ομολογήσει, και υποστήριξε πως ο άντρας της, την κακοποιούσε συστηματικά και η ίδια έψαχνε τρόπους για να μπει ένα τέλος σε αυτό που ζούσε.

Τι έλεγε μέσα από τη φυλακή

«Με το θύμα ήμασταν παντρεμένοι τα τελευταία 11 χρόνια και έχουμε δύο παιδιά. Μετά τη γέννηση του πρώτου μας παιδιού άρχισαν τα προβλήματα. Ο σύζυγός μου ήταν αλκοολικός και πολύ βίαιος. Ζούσα ένα μαρτύριο».

Όσα ισχυριζόταν η 42χρονη εξόργισαν τους στενούς συγγενείς του άνδρα της.

«Οι καβγάδες και οι εντάσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και σχεδόν πάντα κατέληγε να με κακοποιεί πολύ άσχημα. Με χτυπούσε πάρα πολύ, πολλές φορές μέχρι λιποθυμίας».

«Ευχαριστούμε πολύ την εκκλησία που βοήθησε τα δύο παιδιά», δήλωσε η δικηγόρος της κατηγορούμενης, Άννα Μαρία Μπακάκου.

Ο Τύπος της εποχής την χαρακτήρισε ως «μαύρη χήρα» της Λαμίας, η οποία μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει, καθώς δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για το έγκλημα.

Μάλιστα ακόμα και μετά την αρχική της ομολογία στους αστυνομικούς συνέχισε να επιμένει, ότι δεν γνώριζε το σχέδιο του τότε εραστή της, ο οποίος έβαψε τα χέρια του με αίμα.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Ρεύμα χτύπησε πατέρα δύο παιδιών - Νεκρός ο 54χρονος

Λαμία: Έφοδος της Αστυνομίας στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης - Οκτώ συλλήψεις

Φθιώτιδα: Φωτιά στο Νεοχώρι Δομοκού - Δύο αεροσκάφη στο σημείο