ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στο Λιμάνι του Πειραιά με κοντέινερ με ράβδους τιτανίου - Κινητοποιήθηκε ο στρατός ξηράς

Θρίλερ στο Λιμάνι του Πειραιά με κοντέινερ με ράβδους τιτανίου - Κινητοποιήθηκε ο στρατός ξηράς
Eurokinissi / Φωτογραφία Αρχείου

Κοντέινερ με ράβδους τιτανίου εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά μετά από έρευνα της αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος. Είχαν ξεκινήσει από την Κίνα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη

Σε θρίλερ εκτυλίχθηκε μια υπόθεση στο Λιμάνι του Πειραιά όπου εντοπίστηκαν ράβδοι τιτανίου σε δύο κοντέινερ, με το περιστατικό να φέρνει περισσότερο σε ταινία του Τομ Κρουζ και όχι στην πραγματικότητα.

Οι ξένες μυστικές πληροφορίες, που παρακολουθούσαν υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εντόπισαν ξαφνικά τα δύο κοντέινερ στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού και ενημέρωσαν τις Αρχές.

Στελέχη του τελωνίου βρήκαν τα κοντέινερ και με τη συνδρομή ανδρών στρατού ξηράς αλλά και στελεχών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι φορούσαν ειδικές στολές, κατάφεραν να τα εντοπίσουν και να τα ανοίξουν αφού υπήρχε η απειλή για ραδιενεργό υλικό.

Πρόκειται για δύο κοντέινερ που είχαν φορτωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το λιμάνι της Σανγκάης στην Κίνα και είχαν προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Το φορτηγό πλοίο που τα μετέφερε, τα έκανε διαβίβαση στον Πειραιά.

Μετά την πληροφορία που είχαν τα στελέχη καταπολέμησης μαύρου χρήματος, οι ελληνικές αρχές κατάφεραν να τα εντοπίσουν, τα ανοίξουν και να τα κατασχέσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελαν να καταλήξουν στο Ιράν σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.