ΕΛΛΑΔΑ

«Είναι πρώτα άνθρωπος» - Τι υποστηρίζει μητέρα για τον γιατρό που κατηγορείται για θανάτους παιδιών

«Είναι πρώτα άνθρωπος» - Τι υποστηρίζει μητέρα για τον γιατρό που κατηγορείται για θανάτους παιδιών

Ξέρω προσωπικά, από δική μου εμπειρία, ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μετά γιατρός και επιστήμονας», ανέφερε η μητέρα παιδιού

«Πηγαίναμε στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά δεν το είχε καταλάβει κανείς ότι είχε πιο σοβαρό πρόβλημα απ’ ότι μας έλεγαν. Ο συγκεκριμένος παιδοκαρδιολόγος σε συνεργασία με την καρδιολόγο είπαν ότι το παιδί είχε πιο σοβαρό πρόβλημα», ανέφερε η κυρία Κατερίνα, που ήρθε σε επικοινωνία με τον παιδοκαρδιοχειρουργό το 2019, επειδή το παιδί της είχε εκ γενετής καρδιοπάθεια και έπρεπε να χειρουργηθεί.

Η εγχείρηση έγινε σε ιδιωτική κλινική, καθώς στο νοσοκομείο Παίδων δεν υπήρχαν κλίνες στην εντατική. Το παιδί ήταν καλά μετά το χειρουργείο, με τη μητέρα του να αναφέρει στο MEGA πως «τη βδομάδα που ήμασταν μέσα ο γιατρός είχε πάντα επιτυχίες, απ’ αυτό που είδα».

«Επιλέξαμε αυτό τον γιατρό γιατί είχαμε βρεθεί με πολλούς γονείς που είχαν κάνει επέμβαση στον συγκεκριμένο. Ήταν ευχαριστημένοι», σημείωσε. Η κυρία Κατερίνα τόνισε πως επέλεξαν να γίνει η επέμβαση στην ιδιωτική κλινική, ώστε να μην χάσουν άλλο χρόνο.

«Η εγχείρησή μου κόστισε μόνο τους γιατρούς που ήταν στην ομάδα του. Τα νοσήλεια μάς τα πλήρωσε ο ανθρωπιστικός φορέας “Καρδιές για Όλους”. Κατόπιν συνεννόησης με τον καρδιοχειρουργό, ζήτησε κάποια χαρτιά που έπρεπε να τα δώσει στον φορέα για να μας βοηθήσουν».

Η κυρία Κατερίνα δεν μπορεί να πιστέψει όσα καταγγέλλονται σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού: «Ξέρω προσωπικά, από δική μου εμπειρία, ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μετά γιατρός και επιστήμονας», ανέφερε.

Εκείνο που την προβληματίζει είναι ότι η καταγγελία δεν είναι επώνυμη ενώ τόνισε πως οι γονείς θα είχαν κινηθεί εξ αρχής νομικά σε βάρος του παιδοκαρδιοχειρουργού, με την ίδια να αναφέρει πως οι καταγγελίες πιθανότατα έγιναν για να συκοφαντήσουν τον γιατρό.