ΕΛΛΑΔΑ

Κως-Καλλιακμάνης: «Αν η δολοφονία της Αναστάζια έγινε στο σπίτι, τότε ο συγκάτοικος είναι συνεργός»

Κως-Καλλιακμάνης: «Αν η δολοφονία της Αναστάζια έγινε στο σπίτι, τότε ο συγκάτοικος είναι συνεργός»
Newsbomb archive.

Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Ο βασικός ύποπτος προφυλακίστηκε, ωστόσο, δηλώνει αθώος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω έπειτα κι από την προφυλάκιση του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού για αρπαγή, χωρίς να έχει αλλάξει η κατηγορία εις βάρος του.

Παρότι ο 32χρονος εξακολουθεί να θεωρείται ο «νούμερο ένα» ύποπτος για τον φόνο της άτυχης Πολωνής, οι αστυνομικοί που χειρίζονται τη δικογραφία προβληματίζονται από τα όσα έχει υποστηρίξει ο συγκάτοικός του από το Πακιστάν.

Ο συγκεκριμένος σε σύγκριση με την αρχική του κατάθεση, χθες (21/06), άλλαξε τη σειρά των γεγονότων σχετικά με τις κινήσεις του 32χρονου δημιουργώντας ακόμα περισσότερες σκιές για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και οδήγησε στο θάνατο της 27χρονης.

Σήμερα το πρωί (22/06), ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέλυσε τα πιθανά σενάρια στην υπόθεση της δολοφονίας της Αναστάζια με βάση τα –μέχρι τώρα– στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι «αν η δολοφονία έγινε στο σπίτι, τότε ο συγκάτοικος είναι συνεργός».

«Αν όντως ο υπήκοος Πακιστάν κατέθεσε ότι δεν ήρθαν ποτέ στο σπίτι (σ.σ. ο Μπαγκλαντεσιανός και η 27χρονη) αυτό τον καθιστά ύποπτο τέλεσης αδικημάτων, με ελαφρύτερο εκείνο της ψευδομαρτυρίας. Όμως, μένει να δούμε γιατί λέει ψέματα, αν λέει ψέματα», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, μεταξύ άλλων και αναρωτήθηκε «μήπως ο συγκάτοικος του Μπαγκλαντεσιανού είδε κάτι που δεν του άρεσε;

Γιώργος Τσούκαλης: «Η μεταφορά της σορού δε γίνεται μόνο από ένα άτομο, σε τόσο μεγάλη απόσταση»

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, εξήγησε ότι στην υπόθεση της δολοφονίας της Αναστάζια πιθανότατα εμπλέκονται παράπανω από ένα άτομα.

«Δύσκολα θα “σπάσει” ο Μπαγκλαντεσιανός. Όμως, όταν “δέσουν” όλα τα στοιχεία και τα ευρύματα από τις έρευνες, ενδεχομένως να “σπάσει”. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ζήσει μία σκληρή ζωή και αυτή τη σκληράδα, την έχουν μεταφέρει στο DNA τους», σημείωσε.

Ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης: «Στην υπόθεση της Αναστάζια, δεν μπορεί να είναι ένας ο δολοφόνος»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης στάθηκε στα τελευταία στοιχεία της υπόθεσης και ανέφερε και εκείνος ότι δεν μπορεί να είναι ένας ο δολοφόνος.

Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, στην Κω.

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Θα «μιλήσει» τo DNA από τα νύχια της Αναστάζια

Λίγες ώρες απομένουν πριν η αστυνομία έχει στα χέρια της τα τελικά αποτελέσματα από τα δείγματα DNA που πήραν από τη σορό της 27χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της στην Κω από τα χέρια ενός αδίστακτου δολοφόνου ο οποίος αφού τη σκότωσε, την τύλιξε με ένα σεντόνι, την έβαλε μέσα σε μια μαύρη σακούλα και την πέταξε σε υδροβιότοπο του νησιού, σκεπάζοντάς την μάλιστα με κλαδιά και χόρτα επιχειρώντας να την κρύψει.

Σήμερα, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από τα νύχια της άτυχης κοπέλας, τα οποία θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ξεσπούν οι γονείς της άτυχης κοπέλας

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο πατέρας της 27χρονης ξεσπά και τονίζει πως ο συλληφθείς λέει ψέματα και ότι ποτέ η κόρη του δεν βρέθηκε στο σημείο συνάντησης με τον ομοεθνή σύντροφό της το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας.

«Ανοησίες είναι αυτά που λέει ο κατηγορούμενος, είχαν δώσει ραντεβού με τον Μιχάλ σε ένα μπαρ και η κόρη μου δεν έφτασε ποτέ εκεί. Η κόρη μου έστειλε λίγα λεπτά πριν μήνυμα στο αγόρι της ότι θα είναι στο σημείο συνάντησης».

Η μητέρα της 27χρονης αποκαλύπτει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν η κόρη της μετά από τραυματισμό που είχε γεγονός που όπως υποστηρίζει φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές.

«Την ημέρα της εξαφάνισης μιλήσαμε τελευταία φορά στις 18:00 η ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) για προσωπικά θέματα. Ήταν στεναχωρημένη λόγω του καψίματος στο χέρι και μου έδειξε το έγκαυμα, μου είπε ότι βάζει αλοιφές».

Η Ναταλία Ρουμπίνσκα θεωρεί πως η κόρη της έπεσε θύμα βιασμού και αντιστάθηκε στο άτομο που της επιτέθηκε.

«Αποκλείεται, επειδή ξέρω την κόρη μου, ποτέ δεν θα είχε ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω τι της κάνανε πάντως η κόρη μου αμυνόταν, γιατί ήταν δαρμένη. Ίσως αν δεν έβαζε αντίσταση, να ζούσε. Επειδή η κόρη μου, σίγουρα δεν θα είχε αυτοβούλως ερωτική επαφή ούτε με τον Ευρωπαίο, ούτε με τον Μπαγκλεσιανό. Με κανέναν, 1.000%».

Σχετικές ειδήσεις