ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της Αναστάζια

Κως: Μιάμιση ώρα κράτησε το μαρτύριο της Αναστάζια
Newsbomb archive.

Τι αναφέρουν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τα μέλη κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα.

Στις 20:38 το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023, ο 32χρονος φαίνεται από κάμερα ασφαλείας απέναντι σπιτιού να μπαίνει στην οικία του μαζί με την 27χρονη Αναστάζια. Δεν υπάρχει καμία αποτύπωση της άτυχης γυναίκας να βγαίνει από το συγκεκριμένο οίκημα, σε αντίθεση με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, που φαίνεται στην ίδια κάμερα να βγαίνει από το σπίτι μετά τις 23:00 το ίδιο βράδυ.

Ο «Γκουλάμ», ο συγκάτοικος του υπόπτου, από το Πακιστάν, επέστρεψε στο σπίτι στις 22:10. Στο σπίτι, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς κατά την αρχική του κατάθεση την Τρίτη 13 Ιουνίου, δεν βρισκόταν ο συγκάτοικός του, ούτε όμως και κάποια κοπέλα, κάτι που άλλαξε στις επόμενες τρεις συμπληρωματικές καταθέσεις του.

Ισχυρίσθηκε, επίσης, σε εκείνη την κατάθεση ότι μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας άκουσε τη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές να φεύγει από το σπίτι. Πράγματι, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν αυτή την έξοδο του υπόπτου. Ο άνδρας από το Πακιστάν υποστήριξε, επιπλέον, ότι ο συγκάτοικός του επέστρεψε σπίτι τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ όπως είδε είχε πάνω του χώματα, στάχυα και χόρτα, και τα παπούτσια του ήταν λασπωμένα.

Χθες το μεσημέρι, η συνέντευξη του «Γκουλάμ» στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA «Live News», προκάλεσε μία νέα αστυνομική προσέγγιση. Ο Πακιστανός είχε αλλάξει κάποια σημεία της αρχικής του κατάθεσης τηλεοπτικά, καθώς είπε ότι, όταν επέστρεψε σπίτι, είδε τον συγκάτοικό του και την κοπέλα να είναι εκεί και να πίνουν μπύρες σε εμφανή κατάσταση μέθης.

Σημείωσε πως είπε σε έντονο ύφος στον 32χρονο να φύγουν από το σπίτι μαζί με την κοπέλα και ότι μετά τις 23:00 άκουσε τη μοτοσυκλέτα να φεύγει και με τους δύο μαζί, κάτι όμως που δεν διαπιστώνεται από τις κάμερες ασφαλείας του απέναντι σπιτιού που τους είχε «πιάσει» κατά την είσοδό τους.

Ο «Γκουλάμ» υποστήριξε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είχε ξυπνήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε δει στο σπίτι τον συγκάτοικό του. Προσπάθησε μάλιστα να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά το τηλέφωνο του 32χρονου ήταν κλειστό, όπως είπε. Ο άνδρας από το Πακιστάν έχει βγει προσωρινά από το «κάδρο» των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης κατάθεσης ίσως ήταν υπό καθεστώς φόβου από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό ή ήθελε να καλύψει τον συγκάτοικό του. Γνωρίζουν τις κινήσεις του, είναι υπό επιτήρηση, ενώ όπως λένε οι αστυνομικοί, ο Πακιστανός δεν είχε προβεί σε καμία ανάληψη χρημάτων, ούτε είχε βγάλει κάποιο εισιτήριο για να διαφύγει, σε αντίθεση τον 32χρονο συγκάτοικό του.

Οι αστυνομικοί, εκτιμώντας πως το έγκλημα έγινε μεταξύ 20:38 και 22:10, θεωρούν πως ο 32χρονος απέκρυψε προσωρινά τη σορό της 27χρονης σε χωράφια με πυκνή βλάστηση πίσω από το σπίτι. Δεν αποκλείουν το έγκλημα να έχει γίνει εξωτερικά στην πλαϊνή αυλή του σπιτιού, όπου βρέθηκαν κάποια αποτσίγαρα και μπύρες. Στο κρεβάτι του 32χρονου έχουν βρεθεί ίχνη DNA της 27χρονης, και συγκεκριμένα τρίχες.

Ο 32χρονος, έπειτα από ολιγόλεπτη έξοδο με τη μοτοσικλέτα μετά τις 23:00, ίσως για να εξαφανίσει στοιχεία του εγκλήματος ή να βρει υλικά για την κάλυψη της σορού, επέστρεψε στο σπίτι. Εκεί, φαίνεται να πήγε στο σημείο απόκρυψης, κάλυψε τη σορό με το σεντόνι και τις σακούλες σκουπιδιών. Στη συνέχεια φέρεται να τη μετέφερε μόνος στον… ώμο ή με κάποιο καρότσι οικοδομικών εργασιών, ίσως και με βοήθεια, στο σημείο που βρέθηκε στον υδροβιότοπο στο Τιγκάκι.

Προφυλακίσθηκε για αρπαγή

Ο 32χρονος, μετά τη χθεσινή πολύωρη απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια. Ο ύποπτος για τη δολοφονία της κοπέλας αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή. Αναμένονται ωστόσο τα αποτελέσματα του DNA και των αποτυπωμάτων στις σακούλες, το σεντόνι και το σώμα της άτυχης κοπέλας, τα οποία ενδέχεται να μετατρέψουν την κατηγορία σε ανθρωποκτονία.

Σχετικές ειδήσεις