ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδόσης Ζερβουδάκης: Δεν είμαι εγώ ο παρουσιαστής που ελέγχεται για φοροδιαφυγή

Θεοδόσης Ζερβουδάκης: Δεν είμαι εγώ ο παρουσιαστής που ελέγχεται για φοροδιαφυγή
Twitter

Φοροδιαφυγή: Παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής φέρεται να μην είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα περίπτωση φοροδιαφυγής που «ξεσκέπασε» η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της ΑΑΔΕ, με εμπλεκόμενο παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος διαθέτει εταιρεία τηλε-πωλήσεων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εν λόγω είδηση οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι και να βρουν ποιος είναι ο παρουσιαστής που φοροδιαφεύγει.

Στο πλαίσιο αυτό, ακούστηκε και το όνομα του Θεοδόση Ζερβουδάκη, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση για το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας:

«Επειδή από το πρωί με έχουν καλέσει πολλοί φίλοι και γνωστοί μου να με ρωτήσουν για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τον παρουσιαστή… Δηλώνω ότι δεν είμαι εγώ. Δεν ελέγχονται ούτε οι εταιρείες μου ούτε εγώ . Είμαστε και εγώ και οι εταιρείες μου φορολογικά απόλυτα ενήμεροι από το 1994 μέχρι και σήμερα. Σας ευχαριστώ».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του γνωστού παρουσιαστή, το ειδικό κλιμάκιο της ΑΑΔΕ έχει ζητήσει τα στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

Βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.