ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Σε αδιέξοδο με το DNA από τη σορό της 27χρονης – Δε «μιλάνε» τα δείγματα

Κως: Σε αδιέξοδο με το DNA από τη σορό της 27χρονης – Δε «μιλάνε» τα δείγματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας και βιασμού της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Στον 32χρονο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 27χρονης, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για βιασμό. Στον δράστη είχε ασκηθεί και δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τα νέα βίντεο ντοκουμέντο

«Κλειδί» στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν τα νέα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών και τα οποία δείχνουν τι έγινε το μοιραίο βράδυ όπου η άτυχη 27χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα, με κατεύθυνση προς το σημείο που η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά, πάλι μόνος του, τα ξημερώματα.

Την ίδια στιγμή, στοιχεία που έριξαν περισσότερο φως στις έρευνες για τον εντοπισμό του ανθρώπου που δολοφόνησε την Αναστάζια, ήταν όσα βρήκαν οι Αρχές στο κινητό του θύματος.

Σε αδιέξοδο το DNA

Φως στην υπόθεση αναμενόταν να ρίξει και το DNA που θα συγκεντρωνόταν από τη σορό της 27χρονης, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό αφού το πτώμα βρέθηκε σε κακή κατάσταση και σε προχωρημένη σήψη.

Το DNA που συνέλεξαν τα εργαστήρια από τα νύχια της άτυχης γυναίκας δεν ήταν αρκετό για να ταυτοποιηθεί ο δράστης του εγκλήματος, ενώ και το DNA που συλλέχθηκε από τον 32χρονο, ήταν 6 μέρες μετά το έγκλημα, οπότε δε διευκόλυνε τις έρευνες.

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι τα δείγματα του DNA δε «μιλούν», η υπόθεση έχει δέσει, με καταλυτικό στοιχείο τα νέα βίντεο αλλά και τα κινητά τόσο του δράστη όσο και της 27χρονης.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο – Τα στοιχεία που «έδεσαν» την υπόθεση

Για δεύτερη φορά, μέσα σε δύο ημέρες, ο 32χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις εισαγγελικές αρχές στην Κω.

Αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια αλλά και τον βιασμό της. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ήταν ικανά ώστε να του ασκηθεί δίωξη και για ανθρωποκτονία, παρ’ ότι δύο ημέρες πριν, είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος για την κατηγορία της αρπαγής της κοπέλας.

Το πιθανότερο είναι οι δύο δικογραφίες να ενωθούν και στη συνέχεια η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής, η θέση του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, παραμένει αμετακίνητη. Επιβεβαιώνει τη συνάντησή του με την 27χρονη και ισχυρίζεται ότι την άφησε στο σημείο που εκείνη είχε ραντεβού με τον Πολωνό σύντροφό της.

«Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε ”έλα να με πάρεις”. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της», περιέγραψε ο ίδιος.

Τα στοιχεία που τον «έδεσαν»

Η εισαγγελέας άσκησε τη συμπληρωματική δίωξη, όταν πλέον το παζλ των στοιχείων που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές και της τα παρέδωσαν, συνέθεταν την πλήρη εικόνα των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κω, υποδεικνύοντας ως δράστη της δολοφονίας τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι του, οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, η κατάθεση του Πακιστανού συγκατοίκου του, το γεγονός ότι είχε κλείσει εισιτήριο για να φύγει από τη χώρα, αλλά το βασικότερο και καθοριστικό, το στίγμα του κινητού του που εντοπίστηκε το μοιραίο βράδυ κοντά στο σημείο που η Αναστάζια βρέθηκε τελικά νεκρή, οδήγησαν στα ίχνη του.

Το DNA και τα κινητά

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το DNA και τα αποτελέσματα των ιστολογικών, διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να ολοκληρωθούν από το αναμενόμενο, καθώς φαίνεται τελικά, πως η λήψη του υλικού ήταν δύσκολη και το δείγμα μικρό, εξαιτίας των συνθηκών και του σημείου όπου βρέθηκε η σορός.

Παρόλ’ αυτά, τα υπόλοιπα ευρήματα ήταν ικανά στο να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση και να κατηγορηθεί ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές για τη δολοφονία της 27χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το κινητό της 27χρονης, πολύ σημαντικά στοιχεία έχουν ανασυρθεί και από το κινητό του 32χρονου κατηγορούμενου.

Εκτός του ότι φαίνεται να βάζει το κινητό του αρκετές φορές σε λειτουργία πτήσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στην διαδρομή που ακολούθησε, φαίνεται πως αναζήτησε και βρήκε τον τρόπο να διαγράψει και τις τοποθεσίες απ’ όπου πέρασε εκείνο το βράδυ.

Στις τελευταίες πληροφορίες της υπόθεσης καταγράφεται η παραίτηση του δικηγόρου του 32χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία και τον βιασμό της Αναστάζια στην Κω.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 32χρονου

Την παραίτηση του από την υπεράσπιση του 32χρονου από το Μπαγκλαντές ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία και το βιασμό της Αναστάζια στην Κω, έκανε γνωστή ο δικηγόρος του, Ζαφείρης Δρόσος.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος διορίστηκε αυτεπάγγελτα και αποφάσισε να παραιτηθεί, από την υπόθεση έπειτα κι από τις νέες διώξεις σε βάρος του μέχρι πρότινος εντολέα του.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του δικηγόρου:

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη γι αυτό το τραγικό συμβάν που τους επιφύλαξε η ζωή.

Εν συνεχεία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τίμησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό μου ώστε να παρασταθώ για λογαριασμό του κατηγορούμενου στην ανακριτική διαδικασία, για την κατηγορία της αρπαγής.


Ωσαύτως ενημερώνω τα ΜΜΕ να με συγχωρήσουν αν φάνηκα αγενής με τη στάση μου, δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό, όμως ήταν αδύνατο να τους παρέχω την οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία (μη ξεχνάτε η κατηγορία ήταν αρπαγή) ως προς τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία, αφού πρωτεύον και σημαντικότερο όλων είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας και το τεκμήριο αθωότητας.

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και σύμφωνα με την ερμηνεία των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων, κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που έχει διαπράξει δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού.

Ο δικηγόρος είναι λειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλει να την υπηρετεί. Στην άσκηση του επαγγέλματός του πρέπει να είναι και να αισθάνεται ανεξάρτητος. Στην εν γένει επαγγελματική του δράση και την κοινωνική του συμβίωση, οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία.

Συμπάσχω με την οικογένεια όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και βιασμού.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.

Ζαφείρης Δρόσος».

Σχετικές ειδήσεις