ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Καίει δασική έκταση, δεν κινδυνεύουν σπίτια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Φωτιά στον Ωρωπό: Καίει δασική έκταση, δεν κινδυνεύουν σπίτια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν
Newsbomb/Χάρης Γκίκας

Φωτιά: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα, για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Φωτογραφίες-Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Σε δασική έκταση, στα όρια του Μαρκόπουλου με το Πολυδένδρι βρίσκεται η φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Οικίες δεν κινδυνεύουν, ωστόσο η φωτιά κινήθηκε σε δύσβατο σημείο, δυσκολεύοντας την όλη επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε συγκεκριμένα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιασημάκης και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται και απ' ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι ανάγκασαν την πυροσβεστική να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο σημείο.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 87 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό καθώς και 5 αεροσκάφη.

Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους, για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία σταμάτησε στην Ε.Ο. Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσής της με την Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στην οδό Αγίας Κυριακής από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Σχετικές ειδήσεις