ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου-Πάτερ Αντώνιος: Αποφασίζει ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου-Πάτερ Αντώνιος: Αποφασίζει ο εισαγγελέας

Στα χέρια του εισαγγελέα η δικογραφία

Μετά τις έγγραφες εξηγήσεις του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματία Γεωργαντή για τρία κακουργήματα, η δικογραφία για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» επιστρέφει στα χέρια του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη.

Ο εισαγγελέας θα λάβει την τελική απόφαση για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους και αν θα καταστούν κατηγορούμενοι.

Ο πατέρας Αντώνιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του ενώπιων του ανακριτή και εισαγγελέα για τις κατηγορίες παρενόχλησης σε βάρος 2 φιλοξενούμενων σε δομές της Κιβωτού, ηλικίας 15 και 19 ετών.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης είχε κρίνει ως υπόπτους τον επικεφαλής της οργάνωσης και τη σύζυγό του ζητώντας να ελεγχθούν για απιστία εις βάρος της οργάνωσης, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αναθέτοντας τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν τις αναιτιολόγητες δαπάνες ύψους περίπου 190.000 ευρώ, ποσό που αφορά στην αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή, στην ανακαίνισή του και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Σημειώνεται πως το αδίκημα της υπεξαίρεσης αφορά σε ποσό που ανέρχεται στις 467.000 ευρώ και περιλαμβάνει τόσο τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατήρ Αντώνιος όσο και τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.