ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες ουρές από τουρίστες στην είσοδο της Ακρόπολης - Τι μέτρα εξετάζει το υπουργείο Πολιτισμού

Μεγάλες ουρές από τουρίστες στην είσοδο της Ακρόπολης - Τι μέτρα εξετάζει το υπουργείο Πολιτισμού

Κάτω από τον καυτό ήλιο εκατοντάδες τουρίστες παραμένουν καρτερικά για να επισκεφτούν την Ακρόπολη

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου από εκατοντάδες τουρίστες που περιμένουν καρτερικά από τα ξημερώματα, υπό τον καυτό αττικό ήλιο, για να μπορέσουν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος δέχεται καθημερινά περισσότερους από 17.000 επισκέπτες και η αύξηση σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, το 2019, είναι περίπου στο 80%.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται την Ακρόπολη σε καθημερινή βάση και γι αυτό το λόγο είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Πολιτισμού για τις ουρές στην Ακρόπολη

Ένα από τα μέτρα που εξετάζει πλέον το υπουργείο Πολιτισμού είναι το ενδεχόμενο να μπουν και να δημιουργηθούν κάποιες επιπλέον είσοδοι για τα γκρουπ ώστε να μπαίνουν πιο γρήγορα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και να μην περιμένουν στην ουρά, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ακόμα εξετάζεται να υπάρξει μια επιτάχυνση στο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων. Ήδη γίνεται ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων για την Ακρόπολη, ωστόσο οι περισσότεροι περιμένουν στην ουρά για να βγάλουν και το εισιτήριο τους και δημιουργείται πολύ μεγάλη συμφόρηση γιατί ακόμα και αυτοί που έχουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα χέρια περιμένουν στην ίδια σειρά με αυτούς που θέλουν να το αγοράσουν από το γκισέ από το ταμείο. Ένα ακόμη μέτρο που εξετάζεται είναι να υπάρχει ένας έλεγχος στο χρόνο παραμονής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες λόγω του καύσωνα θα στηθούν ενδεχομένως κάποια σκίαστρα και θα μοιράζονται νερά στους τουρίστες για να αντιμετωπιστούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: ΕΡΤ