ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Στη «μάχη» και ο Ερυθρός Σταυρός - «Είναι τρομοκρατημένος ο κόσμος»

Φωτιά στην Αττική: Στη «μάχη» και ο Ερυθρός Σταυρός - «Είναι τρομοκρατημένος ο κόσμος»

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στο μεγάλο πύρινο μέτωπο που καίει στην Αττική - Τι δήλωσε διασώστρια στο Newsbomb.gr

Στη μάχη που δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες στην Κερατέα όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά συνδράμουν και οι δυνάμεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Όπως δήλωσε εθελόντρια που βρίσκεται μαζί με κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού στα Καλύβια Θορικού, στον οικισμό Όλυμπος, δίπλα ακριβώς από τις φλόγες, παρέχονται συνεχώς πρώτες βοήθειες σε άτομα που έχουν ανάγκη.

«Υπήρξαν άτομα που είχαν δυσκολία στην αναπνοή τους ανάμεσα τους και πυροσβέστες ο εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται στο μέτωπο», δήλωσε η διασώστρια.

Όπως επισήμανε δεν έχει προκύψει κάποιος σοβαρός τραυματισμός προς το παρόν κι ενώ η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και απειλεί τον οικισμό.

«Είναι πολύ κοντά στο χωριό η φωτιά. Ανάλογα με το πόσο κοντά είναι η φωτιά μετακινούμαστε σε ασφαλή σημεία για τους πολίτες αλλά και για το προσωπικό μας», ανέφερε η διασώστρια του Ερυθρού Σταυρού

«Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς το μέγεθος τους», πρόσθεσε.

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής , η διασώστρια τόνισε πως είναι «προβληματισμένοι και τρομακρατημένοι».

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στο πλευρό τους και για παροχή πρώτο βοηθειών. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε», κατέληξε η ίδια.

Ριπές ανέμων 8 μποφόρ και στροβιλισμοί δυσχαιρένουν τα εναέρια μέσα

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής στην Αττική καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και ριπές ακόμα και 8 μποφόρ, με στοβιλισμούς, καθιστούν δύσκολο την από αέρος επιχείρηση πυρόσβεσης, ενώ έχουν εκδοθεί 4 μηνύματα από το 112.

Επιχειρούν 150 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συμμετοχή 31 Ρουμάνων πυροσβεστών, 40 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Επίσης εθελοντικά συμμετέχουν υδροφόρες.

Σύμφωνα με τον κ.Αρτοποιό, μεγάλη είναι και η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομία για την οργάνωση της ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εγκλωβισμοί.

Η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπο της Πυροσβεστικής