ΕΛΛΑΔΑ

Έκτατη ενημέρωση Πυροσβεστικής: Μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Έκτατη ενημέρωση Πυροσβεστικής: Μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Τελευταία εικόνα από τα πύρινα μέτωπα έδωσε με έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. 

«Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπνης ζωής και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας», τόνισε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα.

Όπως ενημέρωσε, στα Δερβενοχώρια η δασική φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε πεζοπορα τμήματα, 48 οχήματα, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Τα μεσάνυχτα εκδόθηκε δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής πλησίον του καναλιού του Μόρνου.

-Στην Καλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες. Συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε εροσκάφη και ένα ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στη Σαρωνίδα αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες. Επιχειρούν 230 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 76 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά στο Καπαρέλι Βοιωτίας, ενημέρωσε πως η πυρκαγιά είναι σε ύφεση.