ΕΛΛΑΔΑ

Φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα - Πέντε νεκροί από την πύρινη κόλαση που σαρώνει τη χώρα

Φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα - Πέντε νεκροί από την πύρινη κόλαση που σαρώνει τη χώρα

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Πέντε νεκροί, είναι ο τραγικός απολογισμός του πύρινου εφιάλτη στη χώρα μας, τη στιγμή που οι φωτιές εξακολουθούν να κατακαίνε διάφορες περιοχές.

Οι δύο ήρωες πιλότοι

Το πανελλήνιο πάγωσε την Τρίτη από την τραγωδία της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο και τον θάνατο των δύο χειριστών.

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης, ανθυποσμηναγος Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών.

Η πτώση του αεροσκάφους Καναντέρ CL–215 της Πολεμικής Αεροπορίας, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Στην περιοχή έσπευσαν 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Νεκρός ο 41χρονος κτηνοτρόφος

Λίγη ώρα μετά, νεκρός βρέθηκε ο κτηνοτρόφος από την Κάρυστο.

Ο 41χρονος κτηνοτρόφος αγνοείτο πριν ξεσπάσουν τα νέα μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια από την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αδελφού του, ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πάει να μαζέψει τα ζώα του προκειμένου να τα προστατέψει από τη φωτιά.

Τραγωδία με νεκρή γυναίκα στο Χοροστάσι

Λίγο πριν τις 19:00 της Τετάρτης, στην περιοχή Χοροστάσι Μαγνησίας, στον Αλμυρό, εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή.

Η άτυχη γυναίκα διέμενε με τον άνδρα της σε τροχόσπιτο και από το σημείο πέρασαν οι φλόγες. Η ίδια εντοπίστηκε με εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

Δίπλα της εντοπίστηκε και ο άνδρας της χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως φαίνεται το ζευγάρι εγκλωβίστηκε από τις φλόγες, ενώ νωρίτερα είχε σταλθεί μήνυμα από το 112 για την εκκένωση αυτής της περιοχής.

Από τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα (ήταν υπέρβαρη). Το τροχόσπιτο ήταν στην παραλία με χόρτα γύρω του, ενώ ο άνδρας της αντί να την πάρει να φύγουν όταν είδε τη φωτιά, προσπάθησε να πάει να τη σβήσει.

Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε πήγε να πάρει το αυτοκίνητο για να μετακινήσει τη γυναίκα του, αλλά προφανώς έχασε χρόνο και το τροχόσπιτο πήρε φωτιά. Ο ίδιος βρέθηκε ζωντανός, αλλά χωρίς τις αισθήσεις του, λίγο πιο πέρα στα δέντρα που ήταν το αυτοκίνητο.

Δεύτερος νεκρός την Τετάρτη

Το δεύτερο θύμα των φονικών πυρκαγιών της Τετάρτης ήταν ένας 45χρονος βοσκός.

Ο 45χρονος, τη στιγμή που οι φλόγες περικύκλωναν την περιοχή, προσπάθησε να σώσει τα ζώα του, ωστόσο δεν κατάφερε να διαφύγει.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος μαζί με τον αδερφό του είχαν πρόβατα στον Άγιο Γεώργιο Φερρών. Ο αδερφός του όταν είδε τη φωτιά έφυγε, και ο 45χρονος αποφάσισε να οδηγήσει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό, στην περιοχή για την οποία είχε σταλεί 112 εκκένωσης.

Τις τελευταίες στιγμές του βοσκού που έχασε τη ζωή του στη φωτιά στο Βελεστίνο κατέγραψε η ΕΡΤ καθώς βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να καταγράψει τα όσα συνέβαιναν στο πύρινο μέτωπο.