ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Βόλο: Μήνυμα του «112» για εκκένωση των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλος λόγω των εκρήξεων

Φωτιά στον Βόλο: Μήνυμα του «112» για εκκένωση των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλος λόγω των εκρήξεων
EUROKINISSI.

Νέο μήνυμα του «112» για τη φωτιά που μαίνεται στον Βόλο, αυτή τη φορά για εκκένωση των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλος λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται.

Μέσω νέου μηνύματος, η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή στους κατοίκους των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλος του Βόλου να εκκενώσουν σε απόσταση τριών (3) χιλιομέτρων, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις συνεχείς εκρήξεις που σημειώνονται στη Νέα Αγχίαλο, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο σημείο.

Νέα Αγχίαλος: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών

Η πιο ισχυρή έκρηξη που το ωστικό της κύμα έφτασε και ταρακούνησε τον Βόλο σημειώθηκε στις 19:18. Η φωτιά που μαίνεται στη Μαγνησία έφτασε στην αποθήκη των πυρομαχικών που βρίσκεται περίπου 4 ναυτικά μίλια μακριά από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

Ολόκληρη η περιοχή που υπάρχουν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις περιφρουρείται από πολύ μεγάλη απόσταση και δεν πλησιάζει κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην αποθήκη υπάρχουν βαριά όπλα και υλικά που χρησιμοποιούνται για τον εφοδιασμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί. Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι χτυπούν ακόμη και οι καμπάνες των εκκλησιών προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Το ωστικό κύμα προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για εκκένωση ακόμη και ολόκληρης της περιοχής. Οι κάτοικοι των οικισμών Αγίου Γεωργίου, Χρυσής Ακτής, Μαράθου και Κριθαριάς στη Νέα Αγχίαλο έλαβαν μήνυμα να εκκενώσουν μετά και τις ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών που ανήκει στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Η οδική μετακίνηση καθίσταται πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται μετακινήσεις δια θαλάσσης.

«Ακούμε τις εκρήξεις, τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στον Βόλο» τονίζουν κάτοικοι της περιοχής. Παράλληλα, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων βρίσκεται στην Ν. Αγχίαλο με το φουσκωτό σκάφος αναμένοντας περεταίρω οδηγίες εκκένωσης.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου είναι αποπνικτική από τον συνδυασμό ζέστης και πυκνού καπνού. Στην περιοχή επικρατεί κομφούζιο με οδηγούς που δεν ξέρουν προς τα πού να κατευθυνθούν.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου στην κάμερα της ΕΡΤ, η έκκληση είναι μεγάλη για εκκένωση της περιοχής: «Παρακαλώ όλους τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να φύγουν είτε από θάλασσα, είτε από στεριά. Είναι πολύ επικίνδυνο να μείνουν εδώ απόψε γιατί μόλις πριν από λίγο δημιουργήθηκε ένα τεράστιο ωστικό κύμα από την τελευταία έκρηξη που ακούσαμε».

Δείτε βίντεο του Νewsbomb.gr με τις συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση πολιτών, ηλικιωμένων και γυναικόπαιδων, με τη βοήθεια της αστυνομίας:

Σχετικές ειδήσεις