ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ιεράπετρα Κρήτης και Λαχανά Θεσσαλονίκης

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ιεράπετρα Κρήτης και Λαχανά Θεσσαλονίκης
cretalive.gr

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που «ξέσπασαν» σήμερα (19/08) στον Λαχανά της Θεσσαλονίκης και την Ιεράπετρα της Κρήτης

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που «ξέσπασαν» σήμερα (19/08) στον Λαχανά της Θεσσαλονίκης και την Ιεράπετρα της Κρήτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά στον Λαχανά καίει σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ υδροφόρα οχήματα και από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

Όσον αφορά το «πύρινο μέτωπο» σε ρέμα στην κοινότητα Ανατολής σε περιοχή ανάμεσα στο Στόμιο και τους Καλογέρους στην Ιεράπετρα Λασιθίου, στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις του νόμου Λασιθίου, ενώ, συνέδραμαν πυροσβέστες και εθελοντές από το Ηράκλειο. Η φωτιά έκαψε και προκάλεσαν αρκετές ζημιές σε μεγάλες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της περιοχής. Σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της φωτιάς διαδραμάτισαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σχετικές ειδήσεις