ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ροδόπη: Κινδύνευσε το συνεργείο της ΕΡΤ - «Πρέπει να φύγουμε»

Φωτιά στη Ροδόπη: Κινδύνευσε το συνεργείο της ΕΡΤ - «Πρέπει να φύγουμε»
Glomex/ΕΡΤ

«Μας ζητούν να απομακρυνθούμε. Πρέπει να φύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κάλυπτε τη φωτιά στη Ροδόπη 

Δραματική είναι η κατάσταση στη Ροδόπη, με τις φλόγες από την πυρκαγιά να έχουν μπει στο χωριό Σώστης και τα πρώτα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ απειλούνται και άλλα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, απειλήθηκε και η εκκλησία του χωριού, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης και όσο η δημοσιογράφος της ΕΡΤ έδινε το ρεπορτάζ στην εκπομπή «ERTNEWS UPDATE», η ίδια ενημέρωσε τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή, Κώστα Λασκαράτο, ότι πρέπει να διακόψουν αφού ζητήθηκε από το συνεργείο της ΕΡΤ να απομακρυνθεί.

«Μας ζητούν να απομακρυνθούμε. Πρέπει να φύγουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος της ΕΡΤ με τον Κώστα Λασκαράτο να τονίζει με τη σειρά του ότι προέχει η σωματική ακεραιότητα του συνεργείου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Μέγα Πιστό και Μίσχο, καλώντας να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς τον Ίασμο.