ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άνδρο: Βελτιωμένη η εικόνα - Βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ

Φωτιά, Ανδρος

Ο δήμαρχος της Άνδρου ξεκαθάρισε ότι η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, ενώ μέχρι τις 23:00 του Σαββάτου υπήρχε ορατός ο κίνδυνος η φωτιά να πάει προς το λιμάνι

Αρκετά καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνδρο σε σχέση με το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου, όπως ξεκαθάρισε στο OPEN, ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από την παραλία του Βιταλίου.

«Αναμένουμε να επιχειρήσουν τα εναέρια και να μπορέσουμε να μαζέψουμε το μέτωπο», επεσήμανε ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έτσι έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενισχυμένες και με Γάλλους πυροσβέστες. Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής πνέουν στην περιοχή ισχυροί, γύρω στα 6 μποφόρ.

Ο κ Λοτσάρης επεσήμανε επίσης πως από τη φωτιά έχουν προκληθεί βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έχουν καεί πολλές κολώνες. Μάλιστα το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, ενώ μέχρι τις 11 υπήρχε ορατός ο κίνδυνος η φωτιά να πάει προς το λιμάνι. «Είχαμε 9 ενεργά μέτωπα σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων», τόνισε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα οι εστίες της φωτιάς προκλήθηκαν από κεραυνούς.