ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: 13η μέρα καταστροφής – Γιγαντώνεται το μέτωπο προς Γιαννούλη και Σιδηρώ

Φωτιά στον Έβρο: 13η μέρα καταστροφής – Γιγαντώνεται το μέτωπο προς Γιαννούλη και Σιδηρώ

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμα ένα βράδυσ τον Έβρο πυροσβέστες αλλά εθελοντές

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες στον Έβρο, με τη φωτιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για 13η μέρα. Η φωτιά τις τελευταίες ώρες κινείται βορειανατολικά και απειλεί τους οικισμούς Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα ήταν οι κάτοικοι σε Σουφλί και στη Δαδιά, μετά το μήνυμα από 112 που έλεγε: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, δεν υπήρξε εντολή εκκένωσης σε Σουφλί και Δαδιά

Όπως ανέφερε το evros-new.gr, το αρχικό μέτωπο ενός χιλιομέτρου λόγω και της έντασης των ανέμων που αυξήθηκε, πέρασε κάποια κομβικά σημεία και έφτασε στο Πεδίο Βολής της Γιαννούλης και πλησιάζει προς το χωριό, που έχει εκκενωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Σουφλίου από την φλεγόμενη περιοχή:

Ηλικιωμένοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προς Σουφλί, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση. Να σημειωθεί πως αρκετοί νεαροί κάτοικοι παραμένουν στο σημείο, παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Οι φλόγες είναι χαρακτηριστικό ότι φαίνονται από την πόλη του Σουφλίου.

Παράλληλα, οι καπνοί έχουν φτάσει στα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου τα οποία είναι στην ευθεία από την περιοχή της φωτιάς, αλλά ακόμα και μέχρι την πόλη της Ορεστιάδας.

Πέρασε στην Ανάβρα Μαγνησίας η φωτιά από τα Φάρσαλα

Ολονύχτια μάχη με τι φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στη φωτιά που εκδηλώθηκε ανάμεσα στα σύνορα τριών περιοχών, της Μαγνησίας, Λάρισας της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανάβρας Μαγνησίας χωρίς να απειλεί οικισμούς, ωστόσο ο δήμος Αλμυρού καλεί τους κτηνοτρόφους, προληπτικά, να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3).