ΕΛΛΑΔΑ

Flying Week: Τα τρία αμερικανικά F–35 έφθασαν στην Τανάγρα

Flying Week: Τα τρία αμερικανικά F–35 έφθασαν στην Τανάγρα
AP, φωτογραφία αρχείου.

Ενθουσιασμός εν όψει της ενδέκατης Athens Flying Week, που θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Τα τρία μαχητικά αεροσκάφη F–35 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατέφθασαν στην Τανάγρα, δίνοντας το… σύνθημα για την εφετινή διεξαγωγή της 11ηςAthens Flying Week, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (02 – 03 Σεπτεμβρίου), στην αεροπορική βάση.

Τα αμερικανικά F–35 πέταξαν πάνω από την Αθήνα και προσγειώθηκαν εντυπωσιακά χθες (31/08) στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, προσφέροντας μία… πρόγευση του θεάματος προς το ελληνικό κοινό. Πιλότος σε ένα από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F–35 είναι μία γυναίκα, η Επισμηναγός Κρίστιν Γουλφ (ή «Μπέο»), μέλος της US Air Force F–35A Lightning II Demo Team, η οποία μετρά περισσότερες από 1.000 ώρες πτήσης και υπόσχεται να εντυπωσιάσει το κοινό με τις ικανότητές της.

Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Athens Flying Week, Παναγιώτης Ποδηματάς, τόνισε ότι «σήμερα, ήταν μία από τις πιο δυνατές ημέρες της διοργάνωσης τα τελευταία ένδεκα χρόνια και όλη η οργανωτική επιτροπή –που αποτελείται από τα στελέχη της Athens Flying Week, τη φιλόξενη βάση της 114 Πτέρυγας Μάχης, την Περιφέρεια και την ΕΑΒ– είμαστε ευτυχισμένοι που καταφέραμε να φέρουμε τα αμερικανικά F–35 στην Ελλάδα», μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα αποζημιωθεί, βλέποντας όλες τις πτητικές ικανότητες αυτού του υπέροχου αεροσκάφους και να συνομιλήσει με τους πιλότους και την πιλότο Κρίστιν Γουλφ ή “Μπέο” (BEO), που θα μάς προσφέρει την επίδειξη και να γνωρίσει στη στατική έκθεση τα αεροσκάφη, έτσι ώστε να μάθουν όλες τις πληροφορίες για το F–35», προσέθεσε.

Σχετικές ειδήσεις