ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας στο Newsbomb.gr: «Ο κόσμος θα πνιγεί»

Κακοκαιρία Daniel - Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας στο Newsbomb.gr: «Ο κόσμος θα πνιγεί»

Κακοκαιρία Daniel: Οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και περιμένουν αγωνιωδώς την επέμβαση της ΕΜΑΚ - Η μαρτυρία του δημάρχου στο Newsbomb.gr

Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους στον Παλαμά της Καρδίτσας με το χωριό να έχει πλημμυρίσει και εκατοντάδες άτομα να παραμένουν εγκλωβισμένα.

Ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας στο Newsbomb, περίγραψε το εφιαλτικό σκηνικό που επικρατεί στον Παλαμά: «Τραγική η κατάσταση. Έχει πλημμυρίσει ολόκληρο το χωριό και το νερό έχει φτάσει στο 1,5 μέτρο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, προς το παρόν δεν έχει φτάσει καμία βοήθεια στο χωριό: «Είμαστε αβοήθητοι, μόνοι μας. Υπάρχουν δεκάδες άτομα, για να μην πω και εκατοντάδες, που είναι εγκλωβισμένα στα σπίτια τους»

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ο κ. Σακελλαρίου σημείωσε ότι είχε κάνει από χθες, Τετάρτη, έκκληση στην ΕΜΑΚ να σπεύσει στην περιοχή. «Τώρα έρχονται, αλλά δεν ξέρω πως θα αποκτήσουν πρόσβαση στο χώριο», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν ζητηθεί ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όπως λέει ο δήμαρχος, καθώς σήμερα άρχισε να πλημμυρίζει το ανάχωμα στην περιοχή και όλα τα νερά που έχουν συσσωρευτεί στο βουνό, κατεβαίνουν στον Παλαμά.

Για αυτό το λόγο ο δήμαρχος κάνει δραματική έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας: «Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά ο κόσμος σε λίγο θα πνιγεί».

«Έχουμε μαζευτεί 14 άτομα σε μία οικοδομή για να μην πνιγούμε»

Στο MEGA μίλησε και κάτοικος του Παλαμά Καρδίτας αναφέροντας ότι από τις 03:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά ο κ. Τάσος.

«Η γυναίκα με τον άνδρα βρίσκονται σε μία ευθεία στα 250 μέτρα και δεν έχω ούτε μηχάνημα ούτε με τα πόδια μπορώ να προσεγγίσω. Υπάρχουν οι τοπικές Αρχές εδώ αλλά για να πάρουμε τους ανθρώπους πρέπει να πάμε με βάρκα. Έχει αέρα και έχει ασθενή βροχή αυτή τη στιγμή. Από την Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε και μετά επιδεινώθηκε. Δεν έχουμε ρεύμα έχει κοπεί από τις 12 η ώρα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία απέραντη θάλασσα να περνάει στις περιουσίες μας. αυτή τη στιγμή γκρεμίζονται πλινθόκτιστες κατασκευές», συνέχισε ο κ. Τάσος.

Στη συνέχεια, ο κάτοικος της περιοχής δήλωσε πως είναι άμεση η ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

«Το θέμα είναι να έρθει η ΕΜΑΚ να προσεγγίσουμε, να βγάλουμε τον άνθρωπο. Είμαστε όπως μπαίνουμε από την Ιτέα στον Παλαμά Καρδίτσας στα πρώτα σπίτια. Θέλουμε βάρκα να πάρουμε τον άνθρωπο από εκεί. Το θέμα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Έχουμε 1,5 μέτρο νερό δεν μπορεί να έρθει κάποιος», τόνισε κλείνοντας ο κ. Τάσος.