ΕΛΛΑΔΑ

Μερική αποκατάσταση της υδροδότησης στον Βόλο - Σε 10 με 20 μέρες θα επανέλθει πλήρως

plymmira
Πλημμυρισμένος δρόμος στον Βόλο
Photo: Εurokinissi

Υπομονή συνέστησε στους κατοίκους του Βόλου Αχιλλέας Μπέος για το πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση

Από σήμερα Σάββατο σε ποσοστό 80%, θα έχουν νερό ύδρευσης, με χαμηλή πίεση, ο Βόλος και η Νέα Ιωνία και σε 15 με 20 μέρες πιστεύει ότι η υδροδότηση θα φτάσει στο 100%, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου.

Ο δήμαρχος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί.

Ο κ. Μπέος είπε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βόλο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα έργα αποκατάστασης Θα προχωρήσουν γρήγορα χάρη και στη στήριξη της κυβέρνησης.

Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο, τόνισε και εξήγησε ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς οι πηγές στο βουνό του Πηλίου, που υδροδοτούν το 60% του Βόλου, όπως και τα αντλιοστάσια.

Δεν έχουμε πρόσβαση, έχουν κοπεί οι δρόμοι, σημείωσε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για την αποκατάσταση της υδροδότησης. Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε ότι νερό θα έρθει από τις 6 έως τις 11 το βράδυ σε συγκεκριμένες περιοχές και πως το βράδυ το νερό θα κόβεται καθώς θα πρέπει να γεμίζουν οι δεξαμενές.

Είναι τραγική η κατάσταση, ζητάω την κατανόηση των πολιτών, είπε και ανέφερε πως θα μοιράζεται εμφιαλωμένο νερό 24 ώρες το 24ωρο έξω από το δημαρχείο. Όσο για την ηλεκτροδότηση ανέφερε ότι μέχρι αργά το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί σε όλη την πόλη.