ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινίασε το περίπτερό του στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ερυθρός Σταυρός
Ε.Ε.Σ.

Σε μία σεμνή και λιτή τελετή, την Κυριακή (10/09/2023), πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων του περιπτέρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ε.Σ κ. Γεώργιου Σκούμα και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Το περίπτερο του Ε.Ε.Σ, πλαισιωμένο με εθελοντές όλων των Σωμάτων του, ενισχύει την προβολή και τη διάδοση του ανθρωπιστικού έργου, των αρχών του Κινήματος και των Ανθρωπιστικών Αξιών που πρεσβεύει και προασπίζεται συνεχώς και αδιαλείπτως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από το 1877.

Συγκεκριμένα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί πλήρως για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ, καθώς και για το πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γνωρίζοντας παράλληλα τους «Ήρωες της διπλανής πόρτας», τους ακούραστους εθελοντές όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ, οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, τόνισε στην ομιλία του ότι «τα εγκαίνια έγιναν προκειμένου να αποτίνουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης για τα θύματα της φοβερής θεομηνίας στο Θεσσαλικό κάμπο και παράλληλα να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την ανείπωτη θλίψη μας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν κατά τον χειρότερο τρόπο από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο Ε.Ε.Σ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές με το προσωπικό και τους εθελοντές του, παρέχοντας πολυδιάστατο, πολύπλευρο και πολυποίκιλο ανθρωπιστικό έργο. Ο Ε.Ε.Σ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και θα παραμείνει στο Θεσσαλικό Κάμπο για όσο μας χρειάζονται οι συμπολίτες μας και κυρίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».