ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί η μητέρα της Μελίνας: «Η Έλλη εκτός από την αδελφή της έχασε και τους γονείς της»

Συγκινεί η μητέρα της Μελίνας: «Η Έλλη εκτός από την αδελφή της έχασε και τους γονείς της»

Η εξομολόγηση της μητέρας της Μελίνας Παρασκάκη μετά την απόφαση για την αναισθησιολόγο

Ένοχη κρίθηκε στο Εφετείο η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας που είχε «έφυγε» από τη ζωή μετά από επέμβαση για κρεατάκια. Η κατηγορούμενη πρωτόδικα είχε αθωωθεί. Μετά από οχτώ χρόνια θλίψης και πόνου, η μητέρα της μικρής Μελίνας άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για το σκοτάδι στο οποίο βυθίστηκε μετά από τον θάνατο της κόρης της.

«Τώρα πια είμαι έτοιμη» είπε, στο cretalive.gr. Η μητέρα της μικρής Μελίνας, Δήμητρα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σουηδία. Στην Κρήτη εγκαταστάθηκε μόνιμα το 2010 όταν και γνώρισε τον σύζυγό της, Μάνο Παρασκάκη.

Το 2011 έφερε στον κόσμο τις δίδυμες κόρες της, την Έλλη και τη Μελίνα, οι οποίες γέμισαν χαρά την οικογένειά τους. Όταν οι δίδυμες έγιναν τεσσάρων η μοίρα τους έπαιξε το πιο σκληρό παιχνίδι.

Θυμάται ακόμα το πρωινό που πήγαν στο νοσοκομείο για να κάνει την επέμβαση ρουτίνας η Μελίνα. Το παιδί έκλαιγε και δεν ήθελε να μπει στο χειρουργείο. Οι γονείς προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν, όμως η μικρούλα έκλαιγε από τον φόβο της.

Μια νοσοκόμα την πήρε αγκαλιά για να της δείξει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπήκαν μέσα στο χειρουργείο, η πόρτα έκλεισε και τότε τα δάκρυα της Δήμητρας κύλησαν σαν ποτάμι.

«Δε θυμάμαι αν πρόλαβα να τη φιλήσω… Όλα έγιναν γρήγορα επειδή έκλαιγε», είπε.

Λίγη ώρα αργότερα οι γιατροί της ανακοίνωναν τα χειρότερα.

«Έκλαιγα όλη την ώρα, αλλά ήμουν ήσυχη. Μια παράξενη ησυχία…», είπε η μητέρα.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να τρέξει κοντά στην Έλλη, κάτι που ακόμα και σήμερα την κάνει να νιώθει ενοχές. Ήταν η πρώτη φορά που χώριζαν οι δύο αδελφούλες και η Έλλη κοιμόταν στο σπίτι φιλικού προσώπου.

«Την ξύπνησα… Με ρώτησε πού είναι η Μελίνα. Της είπα στον ουρανό. “Πήρε και την κόκκινη σημαία της η Μελίνα στον ουρανό”, μου είπε», συνέχισε η Δήμητρα και πρόσθεσε:

«Η Έλλη δεν έχασε μόνο την αδερφή της, έχασε και τους γονείς της, κατά κάποιο τρόπο. Έχασε αυτό που ήξερε. Τον πρώτο καιρό δε μας ήθελε. Δε μας κοιτούσε καν. Δεν έτρωγε. Κοιμόταν με τους παππούδες. Έφτιαχνε με τα τουβλάκια της σκάλες και τις νύχτες τις άφηνε έξω για να κατέβει η Μελίνα από τον ουρανό. Με το μυαλό της προσπαθούσε να βρει λύση να επιστρέψει η αδερφή της».

Η περίοδος που ακολούθησε ήταν σκοτεινή.

«Κοιμόμουν μέρα-νύχτα. Είχα άρνηση να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα παραιτηθεί. Έκαναν μεγάλες προσπάθειες να με σηκώσουν… Όταν κάποια στιγμή η μαμά μου έφυγε, καθίσαμε με την Έλλη στο πάτωμα. Με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “τώρα είμαστε οι δύο μας”. Αν δεν ήταν η Έλλη, θα είχαμε δώσει και οι δύο τέλος στη ζωή μας», εξομολογήθηκε.

Η Δήμητρα απευθύνθηκε σε ψυχολόγο και στον πνευματικό της, αναζητώντας απαντήσεις και λίγη παρηγοριά. Όπως είπε ήθελε να νιώσει την ψυχή της Μελίνας γύρω της.

«Ακόμα κι όταν κηδεύαμε το παιδί πίστευα ότι ήταν ψέμα. Το μυαλό μου έπαιζε τέτοια παιχνίδια. Μετά είχα ανάγκη να μιλήσω με μαμάδες που είχαν χάσει τα παιδιά τους, να τις ρωτήσω πώς θα συνεχίσω να ζω κι αν υπάρχει ελπίδα να καταλαγιάσει ο πόνος», είπε.

Τον Νοέμβριο του 2016 στη ζωή της Δήμητρας και του Μάνου μπήκε και πάλι το φως. Γεννήθηκε η τρίτη τους κόρη, η Ανδριάννα, που γέμισε και πάλι την καρδιά τους με αγάπη και ελπίδα.

«Αυτό το μωρό το ήθελα πολύ για την Έλλη και πάλευα να είμαι καλά. Αυτό το μωρό ήταν ευλογία για όλους μας», είπε.

Για πολλά χρόνια όμως ακόμα και μετά τη γέννηση της Ανδριάννας, η Δήμητρα πάλευε με τις τύψεις και την κατάθλιψη.

«Ένιωθα άσχημα όταν έπιανα τον εαυτό μου να χαμογελώ με κάποιο αστείο των παιδιών ή σε μία σχολική γιορτή. Για χρόνια μαζί με την Έλλη, φώναζα και Μελίνα, από συνήθεια. Τα δύο παιδιά ήταν αχώριστα. Όπου ήταν η μία, ήταν και η άλλη. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να καταφέρω να σταθω στα πόδια μου», είπε.

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, η Έλλη θα γιορτάσει τα γενέθλια της. Θα είναι όλοι εκεί και κυρίως η Μελίνα, που βρίσκεται πάντα στις καρδιές τους.

Διαβάστε επίσης:

Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Elias από την ΕΜΥ – Οι περιοχές που «χτυπά»

Αττική Οδός: Κλείνει λόγω εργασιών η είσοδος από Λ. Φυλής στο ρεύμα προς Ελευσίνα

id.gov.gr: Ρεκόρ αιτήσεων για τις νέες ταυτότητες - 30.000 ραντεβού μέσα σε μία ημέρα