ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr - «Θα βρέχει πολύ μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης»

Κακοκαιρία Elias: Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr - «Θα βρέχει πολύ μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης»

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία Elias θα σφυροκοπά τη Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα - Πρόβλεψη του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο Newsbomb.gr

Εικόνες καταστροφής στη Θεσσαλία για μια ακόμα φορά με τους κατοίκους να κλείνονται σπίτια τους ή να εκκενώνουν τους οικισμούς λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους σε Θεσσαλία, βόρεια Εύβοια και Στερεά Ελλάδα για τις επόμενες ώρες.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias και τα φαινόμενα που θα ακολουθήσουν από αύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα συνεχίσουν και τις επόμενες ώρες και θα κρατήσουν μέχρι το πρωί στις περιοχές της Μαγνησίας, των Σποράδων, της βόρειας Εύβοιας και της Φθιώτιδας.

Ήδη μέχρι το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις 22:00 έχουν πέσει πάνω από 250 χιλιοστά σε κεντρική και βόρεια Εύβοια, δηλαδή 250 τόνοι ανά στρέμμα. Στην πόλη του Βόλου έπεσαν πάνω από 220 χιλιοστά, αρκετά μεγάλα νούμερα αν σκεφτεί κανείς ότι στην Αττική όλο τον χρόνο πέφτουν 400 χιλιοστά βροχής. Στην κακοκαιρία Daniel είχαν πέσει 460 χιλιοστά νερό.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές πρόσκαιρες καταιγίδες σε Στερεά Ελλάδα και από το μεσημέρι πιθανόν στην Αττική αλλά και στη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Θράκη.

«Δεν έρχεται νέα κακοκαιρία την Παρασκευή»

Η κεντρική Ελλάδα ωστόσο θα δοκιμαστεί ξανά και το πρωί της Παρασκευής καθώς θα βρέξει ξανά.

Ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να έρθει κάποια άλλη κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες. «Την Παρασκευή δεν προβλέπεται νέα κακοκαιρία. Θα υπάρξουν απλά καταιγίδες σε ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως το μεσημέρι, και το απόγευμα πρόσκαιρα και λίγο στην Αττική. Το φαινόμενο θα είναι κυρίως στην δυτική, ηπειρωτική Ελλάδα, δεν φαίνεται κάτι άλλο».