ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Ήταν σε αμόκ ο 74χρονος δράστης – «Θα τους σκότωνα όλους εκεί μέσα»

Άγιος Παντελεήμονας: Ήταν σε αμόκ ο 74χρονος δράστης – «Θα τους σκότωνα όλους εκεί μέσα»
Eurokinissi

Σοκαριστικά στοιχεία από την απολογία του 74χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 50χρονο μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα. Τι υποστήριξε η 13χρονη κόρη του θύματος και η μητέρα της που έβαλε το σώμα της ασπίδα για τα παιδιά της.

Η δολοφονία ενός 50χρονου άνδρα, από έναν 74χρονο, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στον Άγιο Παντελεήμονα, έχει σοκάρει το Πανελλήνιο. Ο δράστης, όπως αποδείχθηκε, είναι σεσημασμένος καθώς στο παρελθόν συλληφθεί τρεις φορές για διαρρήξεις. Προχωρούσε σε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων, είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια και για σωματικές βλάβες, συμμετοχή σε επιθέσεις και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην απολογία του εκτός από τη μετάνοια για ό,τι έκανε, ο 74χρονος αποκάλυψε πως ήταν σε κατάσταση αμόκ και θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τόσο τη γυναίκα του θύματος, όσο και τα ανήλικα παιδιά του.

Ο ίδιος λέει «γνώριζα το ζευγάρι, έμεναν σε ένα ημιυπόγειο στην οδό Αντιοχείας, τους βοηθούσα οικονομικά. «Ήμουν καλεσμένος στη συγκέντρωση αυτή στην ταβέρνα. Ήμασταν περίπου 18 άτομα. Φάγαμε και ήπιαμε διάφορα ποτά. Ήπια ένα ποτό σαν κονιάκ, που με χτύπησε στο κεφάλι. Δεν το έχω ξαναπάθει αυτό με ποτό. Έφυγε και με κρατούσαν για να πάω σπίτι μου. Τότε μου μπήκαν διαβολικές σκέψεις. Πίστευα ότι μου είχε βάλει κάτι στο ποτό ο συγκεκριμένος. Έλεγα τι μου έβαλε, πρέπει να πεθάνει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο δράστης πήγε στο διαμέρισμά του, επτά λεπτά απόσταση, με το που μπήκε στο σπίτι υποστηρίζει πως έλεγε «πρέπει να τον σκοτώσω για αυτό που μου έκανε». Η γυναίκα προσπάθησε να τον αφοπλίσει. «Μου πήρε το όπλο και το έκρυψε. Δεν μπορούσα να το βρω πουθενά. Πρώτη φορά ένιωσα έτσι. Αυτή η φωνή στο μυαλό μου, με έχει κυριεύσει. Είχα οργή για τον άνδρα που πυροβόλησα. Αν όσοι ήταν στον χώρο μου έκαναν επίθεση, θα τους σκότωνα και αυτούς. Έχω μετανιώσει για αυτό που έκανα».