ΕΛΛΑΔΑ

Φόβος και τρόμος στους δρόμους από τις συμμορίες ανηλίκων - Άγρια συμπλοκή στην πλατεία Συντάγματος

Φόβος και τρόμος στους δρόμους από τις συμμορίες ανηλίκων - Άγρια συμπλοκή στην πλατεία Συντάγματος

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση η δράση συμμοριών ανηλίκων, χωρίς κανείς από την Πολιτεία να συγκινείται ή να αναλαμβάνει δράση.

Μικρά παιδιά βγαίνουν στον δρόμο και τρέμουν και τη σκιά τους καθώς ολοένα και πιο συχνά πέφτουν θύματα ξυλοδαρμών ή ακόμη και ένοπλων επιθέσεων από άγουρες συμμορίες συνομηλίκων τους.

«Είμαι 15 χρονών και έχω να πω ότι έχουν αγριέψει πολύ τα πράγματα, ειδικά εδώ στις γύρω περιοχές», ανέφερε 15χρονος.

Τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας με δράστες και θύματα ανήλικους μαθητές έχουν πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Μέσα σε έναν χρόνο τα περιστατικά ξυλοδαρμών με δράστες μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού αυξήθηκαν κατά 60% ενώ διπλάσιες είναι οι συμμορίες εφήβων τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Τα παιδιά ψάχνουν τρόπους ώστε να μην γίνουν στόχος των νταήδων.

Οι ειδικοί προτρέπουν τους γονείς εάν δουν κάποια ανησυχητική συμπεριφορά να ζητήσουν άμεσα βοήθεια.

«Έχει να κάνει και με το οικογενειακό πλαίσιο αλλά υπάρχουν και πολλοί κοινωνικοί λόγοι. Όταν λοιπόν έχουν ανάγκη να ταυτιστούν με κάποιον συνομήλικο τους πολύ πιθανόν να εμπλακούν σε μια τέτοιου είδους παρέα προκειμένου να γίνουν αποδεκτά κάνοντας διάφορες συμπεριφορές και πράξεις σε βάρος άλλων παιδιών. Ένα υπάρχουν προβλήματα στη συμπροφορά του εφήβου να αναζητήσουν έγκαιρα βοήθεια», είπε η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σχεδόν δύο παιδιά πέφτουν θύματα ληστείας ή βίαιων επιθέσεων κάθε ημέρα.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Άγρια συμπλοκή στην πλατεία Συντάγματος

Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, όπου δεκάδες ανήλικοι συγκεντρώθηκαν και άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, τα μέλη αντίπαλων συμμοριών ρίχνουν γροθιές και κλωτσιές, με την επίθεση να γίνεται μπροστά στα μάτια των περαστικών που περνούσαν από το σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στην πλατεία Συντάγματος - Βίντεο-ντοκουμέντο

Επίσκεψη του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ

Ηράκλειο: Αναστάτωση στο αεροδρόμιο - Ισραηλινοί αρνούνται να επιστρέψουν στη χώρα τους