ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Βίδρας: Ο... «Iron Man» μπαμπάς που άλλαξε τη ζωή του για χάρη της κόρης του

Γιάννης Βίδρας: Ο... «Iron Man» μπαμπάς που άλλαξε τη ζωή του για χάρη της κόρης του

Ο Γιάννης Βίδρας έγινε αθλητής του τριάθλου και αφιέρωσε τους αγώνες του στην ενημέρωση για τον παιδικό διαβήτη 

Η αγάπη των γονέων για τα παιδιά τους είναι ανιδιοτελής. Ο Γιάννης Βίδρας αυτό το γνωρίζει καλά, καθώς άλλαξε ριζικά τη ζωή του για χάρη της κόρης του Όλγας, που διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου Ι όταν ήταν μόλις 9 μηνών.

Από υπέρβαρος έγινε αθλητής του τριάθλου αφιερώνοντας τους αγώνες του στην ενημέρωση για τον παιδικό διαβήτη.

«Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι το υπερβολικό βάρος το οποίο κουβαλούσα δε με άφηνε να κάνω βασικά πράγματα στη ζωή μου. Έτσι πήρα την απόφαση να κάνω κάτι για μένα. Κάπου εκεί ενώ είχα ήδη ξεκινήσει, ήρθε στη ζωή της οικογένειας ο διαβήτης της Όλγας. Δεν ξέραμε ποτέ και δεν είχαμε γνωρίσει ένα παιδί, ειδικά τόσο μικρό γιατί η Όλγα ήταν μόλις 9 μηνών, που να πάσχει από διαβήτη», λέει στο OPEΝ.

«Συνήθως έχεις δύο επιλογές όταν έρχεται μπροστά σου μία τέτοια δυσκολία, ή τα παρατάς ή βρίσκεις κάτι να σου δώσει τη δύναμη να το αντιμετωπίσεις. Εγώ έχοντας ξεκινήσει τον αθλητισμό, αυτό που με βοήθησε ήταν το τρίαθλο», εξηγεί.

Την Κυριακή θα αγωνιστεί στο Iron Man 70.3 για τον παιδικό διαβήτη. «Στον κόσμο που ζούμε δεν είμαστε περαστικοί ,πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία, με αφορμή τον διαβήτη της όλγας έχω αφιερώσει τον αγώνα στην ενημέρωση του κόσμου για τον σακχαρώδη διαβήτη».

Η Όλγα κάνει ενόργανη και θα αγωνιστεί στο Iron Kids που διεξάγεται σήμερα Σάββατο στο πλαίσιο του αγώνα Iron Man 70.3.

«Δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί διαφορετικότητα για κανένα παιδί ο διαβήτης ούτε καμία άλλη αναπηρία και εμπόδιο για την πραγματοποίηση των ονείρων των παιδιών», σημειώνει καταλήγοντας.