ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος Ισραήλ: Συγκινητικές εικόνες - Έστρωσαν τραπέζι για τους ομήρους που κρατάει η Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Συγκινητικές εικόνες - Έστρωσαν τραπέζι για τους ομήρους που κρατάει η Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Το τραπέζι για ομήρους και νεκρούς στο Τελ Αβίβ που ράγισε καρδιές

Ένα απέραντο τραπέζι στρώθηκε στην καρδιά του Τελ Αβίβ με ψωμί, κρασί και κεριά. Ανάμεσα στα σερβίτσια μπιμπερό και παιδικά πιάτα.

Είναι το τραπέζι για το δείπνο του Σαμπάτ, το οποίο ενώνει όλες τις εβραϊκές οικογένειες τα βράδια της Παρασκευής.

Όμως, εδώ δεν ακούγονται φωνές ούτε παιδικά γέλια. Οι καρέκλες είναι άδειες και στέλνουν το σπαρακτικό μήνυμα για την επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους.

Δίπλα στο Μουσείο Τέχνης στο κέντρο του Τελ Αβίβ έχει στηθεί ένα τραπέζι με 203 κενές θέσεις. Πρόκειται για ένα τραπέζι για την ιερή μέρα του Σαββάτου και τους 203 ανθρώπους που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς και κρατούνται εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Το καίριο αίτημα της κοινωνίας στο Ισραήλ είναι να επιστρέψουν πρώτα αυτοί οι άνθρωποι προτού προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια η κυβέρνηση κι ο στρατός της χώρας.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

«Δεν χρειάζεται άλλο αίμα, φτάνει. Παρακαλώ σταματήστε τα πάντα. Φέρτε τους όλους σπίτι. Ας βρεθεί μία λύση, μία καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Όχι λύση με όπλα, τανκ και αεροπορικές δυνάμεις. Τίποτα από όλα αυτά. Αρκετά», λένε.

Η κραυγή αγωνίας για την επιστροφή των ομήρων γίνεται στα χέρια μικρών και μεγάλων. Σχέδια με χρώματα και συνθήματα που φωνάζουν για τη ζωή, για την ειρήνη.

Ο κύριος Κοέν δεν ξέρει τίποτα για την τύχη 7 συγγενών του μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Δεν ξέρουμε τίποτα για αυτούς, το μόνο που είδαμε είναι κάποιες φωτογραφίες από τη Χαμάς που τους δείχνουν στο δρόμο για τη Γάζα», είπε.

Η αγωνία για την 22χρονη αδερφή της, που έπρεπε να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για σοβαρό πρόβλημα υγείας, μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

«Πληροφορηθήκαμε πως είναι ζωντανή και βρίσκεται στη Γάζα. Δεν παίρνει τα φάρμακά της όλες αυτές τις μέρες και δεν επιτρέπει κανείς τον Ερυθρό Σταυρό να τη βοηθήσει».

Φόρος τιμής στις οικογένειες και τους ομήρους ήταν το τραπέζι του Σαμπάτ στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ανέφερε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Ένα τραπέζι που όλοι θέλουν να γεμίσει άμεσα. Να μη μείνει καμία άδεια καρέκλα στα σπίτια των Ισραηλινών, που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ισραήλ: «Θα τους βγάλουμε όλους» - Ο διάλογος Μπάιντεν με Αμερικανίδες που απελευθερώθηκαν

Χάος σε κεντρικό σταθμό του Λονδίνου: Έκλεισε λόγω μεγάλης διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης

Χολέρα και μολυσματικές ασθένειες η επόμενη μεγάλη απειλή για τη Γάζα