ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η 112 Πτέρυγα Μάχης στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Ελευσίνα: Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η 112 Πτέρυγα Μάχης στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς
Associated Press

Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή της 112 Πτέρυγα Μάχης για τη φιλοξενία μεταγωγικών αεροσκαφών των ΗΠΑ.

Στην Ελευσίνα πρόκειται να μεταφερθούν μεταγωγικά αεροσκάφη των ΗΠΑ λόγω του πολέμου που μαίνεται στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς η Ουάσινγκτον ζητά περισσότερο χώρο για οπλισμό.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς η αμερικανική βάση στη Σούδα όπου υπάρχουν 25 μεταγωγικά αεροσκάφη και ιπτάμενα ραντάρ λόγω των τελευταίων γεγονότων, είναι «πλήρης», όπως αναφέρει το STAR.

Ως συνέπεια, η Ουάσινγκτον ζητά να της παράσχει η Αθήνα ακόμη ένα αεροδρόμιο κι έτσι επιλέχθηκε η 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας που έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει μεταγωγικά αεροσκάφη και όχι μαχητικά.

Ήδη Αμερικανοί αξιωματικοί από τη Γερμανία έχουν έρθει στην Ελευσίνα και έχουν επιθερωρησει τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του STAR.

Αυξημένα μέτρα σε στρατιωτικές μονάδες

Την ίδια ώρα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από στρατιωτικές μονάδες και χώρους, υπό τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων από ξένες ή εγχώριες οργανώσεις.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο «ακραίων στοιχείων» έχει μπει το στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη.

ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι για «αόρατους» τζιχαντιστές

Ένας από τους ευάλωτους στόχους είναι και οι εκκλησίες και γενικότερα οι θρησκευτικοί χώροι με τις Αρχές να παίρνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ειδικότερα μετά το περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο πρόγραμμα προστασίας συμμετέχει η Μητρόπολη από την περιοχή της Ηπείρου και εβραϊκές κοινότητες του εξωτερικού σε περίπτωση εισβολής ενόπλου. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τοποθέτηση καμερών και ασκήσεις με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ και άλλων φορέων.

Φόβοι για είσοδο τζιχαντιστών στη χώρα

Συνεχίζονται παράλληλα οι έλεγχοι στα σύνορα και επαναξιολογούνται τα εγχειρίδια εντοπισμού Ισλαμιστών.

Στα κριτίρια εξετάζονται τι δρομολόγιο ακολούθησαν οι εξτρεμιστές, άραγε προσπάθησαν να παραπλανήσουν ή έχουν στα κινητά τους σκηνές πολέμου ή ύποπτα λογισμικά για να διαγράψουν τα ίχνη τους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διαπιστωθεί αν υπάρξει κάποιο σχέδιο εισόδου στη χώρα μας ατόμων τα οποία μπορεί να προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. Μάλιστα εξετάζονται τα μάτια τους για να διαπιστωθεί εάν έχουν σημάδια από σκόπευτρο, δηλαδή αν είχαν χρησιμοποιήσει σε κοντινό διάστημα όπλο.