ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντος σκουπιδότοπος το ρέμα της Εσχατιάς – Τι λέει ο αντιδήμαρχος Αχαρνών

Απέραντος σκουπιδότοπος το ρέμα της Εσχατιάς – Τι λέει ο αντιδήμαρχος Αχαρνών

Αχαρνές: Ένας απέραντος σκουπιδότοπος έχει καταλήξει να είναι το ρέμα της Εσχατιάς που είναι γεμάτο μπάζα και σκουπίδια

Στη βορειοανατολική Αττική και συγκεκριμένα στο ρέμα της Εσχατιάς βρέθηκε η εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ όπου κατέγραψε την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα που ξεκινά από την Πάρνηθα και διασχίζει την πόλη καταλήγοντας στον Κηφισό είναι γεμάτο από μπάζα και σκουπίδια. Για τις εικόνες αυτές αλλά και για τα έργα καθαρισμού και διευθέτησης του σημαντικού ρέματος μίλησε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Ιωάννης Αβραμίδης.

«Το ρέμα Εσχατιάς ξεκινά από τους πρόποδες της Πάρνηθας, περνάει από τον αστικό ιστό του Δήμου Αχαρνών, ύστερα έχουμε μια ροή στο Ζεφύρι και από το Ζεφύρι θα καταλήξει στον Κηφισό και από τον Κηφισό στη θάλασσα» ανέφερε αρχικά ο κ. Αβραμίδης.

Παρότι που το έργο διαπλάτυνσης και καθαρισμού του ρέματος έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό είναι ανησυχητικό εάν θα μπορέσει να καθαριστεί εγκαίρως.

«Το έργο της Εσχατιάς έχει χρονική διάρκεια 17 μηνών και είναι σε εξέλιξη. Ο εργολάβος είναι εδώ. Το έχει καθαρίσει ήδη μια φορά. Θα προσπαθήσουμε να το ξεκαθαρίσουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αβραμίδης επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες και στους δημότες για τα σκουπίδια και τα ογκώδη αντικείμενα που ρίχνουν μέσα στο ρέμα.

Ο κ. Αβραμίδης σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει αυτές τις εικόνες ντροπής δήλωσε: «ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων τον έχει η περιφέρεια. Τα φρεάτια ανήκουν στους δήμους. Αυτή τη στιγμή το συνεργείο είναι στα 50 – 100 μ. πίσω και θα κάνει τον καθαρισμό. Το έργο είναι σε εξέλιξη. Προσπαθούμε να σώσουμε την κατάσταση για να μην έχουμε αυτές τις τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον».

Διευθέτηση του ρέματος με μελέτη εικοσαετίας

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών επεσήμανε επίσης ότι η μελέτη για τον καθαρισμό και τη διαπλάτυνση του ρέματος έχει γίνει προ εικοσαετίας. «Ήταν άλλα τα δεδομένα τότε με τα δεδομένα τα σημερινά. Έχουμε τον εθνικό μας δρυμό ο οποίος έχει καεί, οπότε καταλαβαίνετε όλη αυτή η ορμή του νερού πού καταλήγει και με ποιον τρόπο θα φτάσει σε όλες τις περιοχές της Αττικής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τονίζεται ότι τα έργα διευθέτησης του Ρέματος Εσχατιάς που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κομβικό για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων σε Αχαρνές και Ζεφύρι Αττικής.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Μύκονο: Ελαφάκι βρέθηκε χτυπημένο και παρατημένο

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ρόδος: Δεκάδες παιδιά κοιμούνται σε χαρτόκουτα - Καταγγελίες για αύξηση των μεταναστευτικών ροών