ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: «Ήμουν έτοιμος για παν ενδεχόμενο» - Η στιγμή της πτώσης κλαδιού στο παρμπρίζ του ΚΤΕΛ

Ξάνθη: «Ήμουν έτοιμος για παν ενδεχόμενο» - Η στιγμή της πτώσης κλαδιού στο παρμπρίζ του ΚΤΕΛ
xanthinea.gr

Έπιασε ένας δυνατός αέρας, ξερίζωσε έναν κορμό ενός πλατανιού και τον έριξε μπροστά στο παρμπρίζ μου, είπε ο οδηγός του λεωφορείου από την Ξάνθη

Σοκάρουν οι εικόνες από την Ξάνθη, όπου το απόγευμα του Σαββάτου και εν μέσω κακοκαιρίας την πόλη σφυροκοπούσε πολύ δυνατός αέρας, παρασύροντας κλαδιά δέντρων σε παρμπρίζ λεωφορείου, θρυμματίζοντάς το.

Στο λεωφορείο βρίσκονταν 15 επιβάτες και ο οδηγός, για τον απεγκλωβισμό του οποίου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο οδηγός μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι καρδιοχτύπησε. «Έχει μια ευθεία γύρω στα 300 μέτρα που έχει δεξιά και αριστερά πλατάνια μεγάλα. Εκεί μέσα, άρχισε να πιάνει δυνατή καταιγίδα και αέρας».

Το ΚΤΕΛ Ξάνθης κινείται μέσα σε σφοδρή βροχόπτωση, ενώ η κίνηση στον δρόμο είναι λιγοστή και ξαφνικά όλο το παρμπρίζ του πούλμαν καλύπτεται από ένα τεράστιο κλαδί.

«Αυτό που σκέφτηκα ήταν να φύγω από εδώ γιατί είναι επικίνδυνα με τα κλαδιά, μετά από 3 δευτερόλεπτα που το σκέφτηκα, έπιασε ένας δυνατός αέρας, ξερίζωσε έναν κορμό ενός πλατανιού και τον έριξε μπροστά στο παρμπρίζ μου. Ευτυχώς πήγαινα αργά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα».

Το κλαδί έκοψε τον δρόμο στα δύο. «Είχα γύρω στους 12 – 15 επιβάτες. Υπήρξε αναστάτωση αλλά όχι κάτι τόσο τραγικό».

Η Πυροσβεστική έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ το ΚΤΕΛ, με υλικές ζημιές, ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου. «Εκείνα τα δευτερόλεπτα, επειδή είχα σκεφτεί ήδη ότι μπορεί να γίνει κάτι, δεν περίμενα να γίνει αυτό, ήμουν έτοιμος για παν ενδεχόμενο».

Οι ισχυροί άνεμοι που χτύπησαν τη Ξάνθη προκάλεσαν ασύλληπτες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα, τα οποία και τουμπαρισαν.